Bästa Vätskedrivande Tillskott 2024 – Stort Test av Vätskedrivande Hälsokost

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Vätskedrivande medel är kosttillskott som minskar mängden vattenvikt som din kropp bär.

Även om det vanligtvis inte används som en pålitlig lösning för långvarig viktminskning, är vätskedrivande medel populära bland kroppsbyggare, brottare, fighters och andra idrottare som snabbt behöver gå ned i vikt.

Vätskedrivande medel används också av människor som är på detox eller använder detoxkosttillskott, med målet att ”kasta” toxiner (dåliga ämnen i kroppen) genom vattenförlust. Den stora frågan är dock; fungerar vattendrivande medel och vilka typer är i sådana fall bäst?

Vår forskargrupp försökte svara på båda dessa frågor med vår ranking av de bästa vätskedrivande medlen och kosttillskotten på marknaden och vår granskning av vetenskapen bakom vätskedrivande medel.

Snabb översikt över bästa vätskedrivande 2024:

RANKING BILD NAMN BETYG BUTIK
#1
Water Away Vätskedrivande - Bäst i Test!
Water Away Vätskedrivande – Bäst i Test!
  • Veganvänligt och glutenfritt
  • Renar kroppen
  • Framtagen av experter
9.8
#2
Retenix Advanced - Bästa Vätskedrivande
Retenix Advanced
  • Stöder njurfunktion
  • Tranbär, Maskros och Juniper
  • 1 kapsel om dagen
  • Vegansk
9.6
#3
Core Waterloss - Bästa Vätskedrivande
Core Waterloss
  • Örttillskott
  • Maskros och tranbär
  • Koffeinfri
9.1

I den här artikeln

Vem bör köpa vätskedrivande medel?

Vätskedrivande medel är bra för de flesta och hjälper till att bli av med överflödigt vatten och natrium i kroppen. Vätskedrivande kan hjälpa idrottare att gå ner i vikt, såväl som att hjälpa, hantera uppblåsthet och överskott av vattenretention.

Det är dock viktigt att vätskedrivande medel inte konsumeras av barn eller gravida kvinnor om inte annat föreskrivs av läkare.

Bästa Vätskedrivande Kosttillskotten 2024

1. Water Away Vätskedrivande – Bäst i Test!

Tryck för större bild

Det bästa vätskedrivande tillskottet på marknaden idag enligt oss på Xtremefit är Water Away från Weightworld.se. Detta är ett naturligt kosttillskott med växtextrakt från bland annat tranbär, vattenmelon och maskros som är mycket effektivt för att reducera symptomen och avlägsna bundet vatten. Detta sker dessutom helt utan hjälp av kemikalier vilket är en stor fördel.

Till skillnad från många andra liknande kosttillskott så innehåller Water Away samtidigt på med de vitaminer och mineraler som kan gå förlorade. Detta tillskott innehåller en unik kombination av 11 växtextrakt och en mängd olika vitaminer och mineraler. I ingredienslistan finns vitamin B6 (som också bidrar till en normal energigivande metabolism) och kalium (som bidrar till ett bibehållet normalt blodtryck). Detta vätskedrivande tillskott innehåller också maskrosrot, vitamin C, tiamin, riboflavin, kalcium, järn och mangan – vilka alla har en positiv effekt om målet är att driva ut vätska ur kroppen snabbt och effektivt på ett hälsosamt sätt.

Sammanfattningvis är detta ett mycket bra vätskedrivande tillskott som är både billigt och effektivt. Det är hälsosamt då det ersätter viktiga mineraler och vitaminer samtidigt som det utför syftet med att driva ur vatten ur din kropp. Den dagliga dosen är 1-2 kapslar och det gör den även väldigt attraktiv för plånboken!


2. Retenix Advanced

Retenix Advanced
Tryck för större bild

Retenix Advanced är en annan favorit hos oss bland vätskedrivande tabletter. Detta tillskott innehåller med naturliga ingredienser som tranbär, maskros, juniper och vattenmelon vilket även gör att det ger dig bra vitaminer och mineraler. Detta tillskott är baserad på en formula av örter och har primärt tre funktioner på kroppen; den reducerar överflödigt vatten, skyddar mot skador och fyller på och upprätthåller viktiga näringsämnen i kroppen.

Retenix Advanced innehåller växtbaserade ingredienser som är omsorgsfullt valda för att hjälpa kroppen att hantera vätskeretention. Detta är faktiskt unikt för detta vätskedrivande tillskott Till då många alternativ innehåller många andra kemikalier. På så sätt är detta tillskott också ett perfekt val för dem som vill undvika kemikalier, men också för dig är vegan eller vegetarian.

En burk innehåller 60 tabletter och den rekommenderade dosen är 1 kapsel om dagen. På så sätt får du ett relativt billigt vätskedrivande tillskott sett till pris per kapsel. Med de otroliga fina ingredienserna såsom vattenmelon, örter, grönt te, äppelcidervinäger, paprika, tranbär och B-vitamin, är detta helt klart ett av de bästa vätskedrivande tillskotten på marknaden idag.


3. Core Waterloss

Core Waterloss
Tryck för större bild

Ett annat mycket bra vätskedrivande tillskott i form av tabletter är Core Waterloss. Dessa tabletter består av en högdoserad och komplex sammansättning av både växtextrakt och örtextrakt i mycket hög kvalitet som har utdrivande egenskaper. Detta tillskott innehåller även väl utvalda och viktiga vitaminer, däribland vitamin C och vitamin B6, vilka hjälper kroppens ämnesomsättning.

I dessa tabletter finns också maskros och tranbär som är flitigt använda inom diverse hälsokost och detox för att hjälpa till med utrensning. Core Waterloss innehåller även fikonkaktusextrakt vilket sägs inneha aptitdämpande egenskaper, vilket är till stor fördel om syftet är att gå ned i vikt.

Dessa vätskedrivande tabletter är också koffeinfria vilket gör det möjligt att ta dessa när som helst under dagen, exempelvis med andra koffeinrika livsmedel såsom kaffe och te, om det skulle vilja det.

Den rekommenderade dosen är 2 kapslar 2 gånger om dagen, gärna fördelat under dagen såsom en portion på morgonen och en på kvällen. Är du dock ute efter extremt snabba resultat och kanske ska tävla inom fitness, snabbt gå ned en viktklass eller bara tajta till dig lite inför en fotografering kan du lägga till en portion mitt på dagen vid lunchtid.

Med det sagt är detta ett jättebra tillskott för att driva ut vätska ur kroppen. Det är noggrant utvalda ingredienser och det är ett förhållandevis lågt pris. För dig som letar efter ett koffeinfritt alternativ är troligtvis detta det allra bästa du kan hitta på marknaden idag.


Fördelar med vätskedrivande medel

Vätskedrivande uppmuntrar din kropp att behålla mindre vatten

Det finns en mängd olika vägar som detta kan åstadkommas genom, och olika vätskedrivande tillskott utnyttjar var och en av dessa, men det slutgiltiga målet är alltid detsamma: förlora mer vatten.

Medan ”vattenpiller” hade en kort glansdag som ett populärt viktminskningstillskott, insåg folk så småningom att de inte skapade någon hållbar viktminskning, och bantningspiller tog istället över glansdagarna.

Det betyder inte att vätskedrivande medel inte har någon plats i tillskott.

De är ganska populära för människor som gör en avgiftning eller rengöring av kroppen, och människor med tillstånd som orsakar överskott av vattenretention rapporterar att de anser att vätskedrivande tillskott är ovärderliga för att hålla bort överflödigt vatten.

Den vätskedrivande effekten av koffein är ganska liten

Även om många vätskedrivande tillskott innehåller små till måttliga mängder koffein, är vätskedrivande medel av högsta kvalitet inte enbart baserade på denna ingrediens, eftersom forskning visar att den vätskedrivande effekten av koffein inte är särskilt stor.

Det var slutsatsen i en vetenskaplig granskning i Journal of Human Nutrition and Dietetics av ​​forskare vid Loughborough University i Storbritannien (1).

Den vetenskapliga granskningen tittade på ett brett spektrum av studier om koffeinets vätskedrivande effekter. Författarna drog slutsatsen att medan måttliga till höga doser koffein hade en vätskedrivande effekt, blev människor snabbt anpassade till den effekten.

Inom några dagar efter att ha tagit ett koffeininnehållande tillskott är det en dramatisk minskning av koffeinets vätskedrivande effekt.

Även om detta är goda nyheter om du tar något som ett tillskott före träning som innehåller koffein, betyder det att ett enkelt koffeinpiller inte kommer att vara ett effektivt sätt i sig att uppnå konsekvent vattenretentionskontroll.

Grönt te-extrakt kan ge en starkare vätskedrivande effekt än koffein

Även om vi just har sett att koffein i sig inte har en särskilt stark vätskedrivande effekt, tyder vissa bevis på att när det levereras tillsammans med de andra biologiskt aktiva föreningarna i grönt te-extrakt, kan styrkan i den vätskedrivande effekten förstärkas.

Detta är enligt en översiktsartikel författad av forskare vid University of Granada i Spanien och publicerad i Journal of the American College of Nutrition (2).

Granskningen citerade forskning som visade att andra föreningar i grönt te, såsom teofyllin, förstärker och förstärker koffeinets vätskedrivande effekter.

Det är därför du hittar grönt textrakt i många av de högst rankade vätskedrivande tillskotten på marknaden.

Kosttillskott som innehåller maskros kan orsaka en vätskedrivande effekt genom att öka urinproduktionen

Maskros – särskilt extraktet av maskrosrot – är ett örtextrakt som har studerats för dess förmåga att skapa en vätskedrivande effekt.

En vetenskaplig studie publicerad 2009 i Journal of Alternative and Complementary Medicine undersökte effekten av ett maskrossextrakt hos människor (3).

Studien involverade 17 försökspersoner som tog ett maskrosekstraktillskott efter en inledande två dagars ”körning” -period för att fastställa den typiska vattenproduktionen hos försökspersonerna, mätt genom 24-timmars urinproduktion.

Därefter tog försökspersonerna två doser av maskrossextrakt under en 24-timmarsperiod och forskarna fortsatte att mäta urinproduktionen. De fann att att ta maskrossextraktet var associerat med en signifikant minskning av urinproduktionen jämfört med varje individs basvärden.

Även om denna studie inte hade fördelen med en kontrollgrupp, visar den att även en enda ingrediens som maskrosrot visar betydande löften som ett sätt att öka vattenutmatningen och därigenom minska vattenretentionen.

Kalium kan fungera som ett vätskedrivande medel.

Även om kalium är en enkel och vanlig elektrolyt, kan det vid låga doser fungera som ett effektivt vätskedrivande medel.

Faktum är att kaliumadministrering ofta används i medicinska miljöer för att kontrollera vatteninnehållet hos personer med njurproblem (dina njurar är det organ som vanligtvis reglerar din kroppsvattenretention).

Även om dosen av kalium i ett tillskott är starkt begränsad av föreskrifter om kaliuminnehållet, tyder vetenskaplig forskning fortfarande att inkludering av en liten mängd kalium i ett vätskedrivande tillskott kan vara effektivt.

Enligt en vetenskaplig artikel publicerad 1998 i American Journal of Kidney Disease orsakar begränsning av kaliumintag en ökning av vattenretention, medan administrering av kalium orsakar en ökning av vattenförlust genom större urinproduktion (4).

Denna ökning i urinproduktion och vattenförlust kostar: högre kaliumnivåer kan relateras till ökad retention av natrium och en ökning av blodtrycket.

Detta tyder på att vätskedrivande tillskott som innehåller kalium kan vara effektivare, men om högt natrium- eller högt blodtryck är ett problem för dig kan det vara bättre att undvika att ta ett vätskedrivande medel som innehåller kalium.

Bieffekter av vätskedrivande medel

Eftersom vätskedrivande medel modulerar en av de viktigaste egenskaperna hos din kropp (dess vatteninnehåll), har de en längre lista över potentiella biverkningar än många andra kosttillskott.

Enligt Mayo Clinic kan de vattenmodulerande effekterna av vätskedrivande medel orsaka svängningar i blodnivåerna av elektrolyterna natrium och kalium (5).

De kan också modulera ditt blodtryck och få dig att bli yr eller få huvudvärk. En mycket förutsägbar potentiell bieffekt av vätskedrivande medel är uttorkning: om du tappar mer vatten än du får, kommer den oundvikliga effekten att vara uttorkning.

Människor som inte ska ta vätskedrivande tillskott utan att prata med sin läkare inkluderar personer med blodtrycksproblem och personer med njursjukdomar, eftersom de är särskilt utsatta för biverkningar av vätskedrivande medel.

Rekommenderad dos av vätskedrivande medel

Många av ingredienserna i vätskedrivande tillskott har bara studerats nyligen eller för att användas som vätskedrivande medel, så specifika doser är svåra att fastställa.

När det gäller maskrosrot kan de typiska doserna som studeras i litteraturen vara ganska höga: upp till 8 gram per dag. Mänsklig forskning om de vätskedrivande effekterna av maskrosrot är ganska ny, så den minsta effektiva dosen kanske inte är så hög (de flesta kosttillskott har faktiskt doser som är mycket lägre än detta).

Grönt te-extrakt kan användas i doseringsintervaller var som helst från 100 till 200 mg, även om dessa är baserade på allmänna studier om hälsa, och alltså inte specifikt vätskedrivande effekter.

Vanliga frågor om vätskedrivande

Vilka är de tre typerna av vätskedrivande?

Även om alla vätskedrivande medel resulterar i ökad urinproduktion och minskad vattenvikt i kroppen, är de alla ordinerade för olika delpopulationer. Loopdiuretika används oftast för att behandla hjärtsvikt. Kaliumsparande diuretika används för att minska mängden vätska i kroppen utan att riskera kaliumnivåerna i kroppen. Dessa ordineras vanligtvis förutom blodtrycksmedicin. Tiazid är ett annat populärt vätskedrivande medel, som vanligtvis används som en behandlingsmetod för högt blodtryck.

Får vätskedrivande medel dig att kissa?

Den primära funktionen hos vätskedrivande medel ökar behovet av att urinera genom att producera större urinproduktion. När kroppen behåller vatten finns det också högre natriumretention.

Med användning av vätskedrivande medel börjar kroppen utsöndra stora mängder vatten, vilket i sin tur också minskar natrium i kroppen. Med det sagt så avlägsnar vätskedrivande medel inte bara vattenvikten utan också överskott av natrium inuti kroppen.

På grund av de effekter som vätskedrivande medel har på kroppen, bör du förvänta dig att urinera mycket oftare när du tar vätskedrivande tillskott.

Är vätskedrivande dåliga för njurarna?

Tyvärr kan vätskedrivande påverka dina njurar och deras funktion negativt. Generellt sett, om du tar vätskedrivande enligt föreskrifter och inte under en längre tid, bör du inte uppleva några negativa effekter på dina njurar.

När du tar för mycket och under långa perioder kan dina njurar bli inflammerade eller svullna. Med detta sagt bör du testa din njurfunktion av en läkare eller doktor på en konsekvent basis när du tar vätskedrivande.

Blir man uttorkad av vätskedrivande?

Eftersom vätskedrivande får dig att urinera oftare och i större mängder hela dagen kommer du att minska mängden vatten som finns kvar i kroppen. På så sätt är det möjligt att din kropp kommer att bli av med för mycket vätska och orsaka några av de negativa biverkningarna av uttorkning.

När vätskedrivande orsakar symtom på uttorkning kan du uppleva yrsel, ökad törst, muskelkramper och huvudvärk. För att förhindra uttorkning som ett resultat av att du tar vätskedrivande, bör du försöka behålla ditt vattenintag hela dagen för att minimera symtomen. Om uttorkning kvarstår bör du diskutera detta med din läkare eller besöka sjukhuset om tillståndet verkar allvarligt. 

Går man ned i vikt av vätskedrivande?

På grund av det faktum att vätskedrivande orsakar en ökad urinproduktion kan du uppleva viktminskning i form av vattenvikt. Även om du kommer att märka att siffran på vågen minskar och du kan se smalare ut (efter långvarig användning), är den vikt som går förlorad rent sagt vatten och inte i fett.

Faktum är att det har förekommit många dokumenterade fall där idrottare började använda vätskedrivande som en metod för att gå ner i vikt. Under dessa tillfällen försökte dessa idrottare snabbt minska sin vikt för att delta i en sport som involverade att hålla sig inom en viktklass (dvs. kampsport, brottning, tyngdlyftning).

Efter utbrett missbruk av vätskedrivande av idrottare började stora organisationer lägga till vätskedrivande till listan över förbjudna ämnen (6).

Är vätskedrivande säkra för viktminskning?

Bara för att det finns ett samband mellan vätskedrivande och viktminskning betyder det inte att du ska använda vätskedrivande för att gå ner i vikt. Även om du kanske uppskattar att se en lägre siffra på vågen när du väger dig själv, finns det potentiellt betydande risker förknippade med missbruk av vätskedrivande. 

Vätskedrivande är inte ordinerade för viktminskning, på grund av de betydande negativa effekterna de kan ha på kroppen.

Är vätskedrivande farliga?

För det mesta är vätskedrivande ofarliga och främjar faktiskt positiva reaktioner i kroppen. Det finns dock många biverkningar associerade med vätskedrivande som kan bero på förlorad vattenvikt och ökad urinering.

Eftersom vätskedrivande orsakar vattenförlust, vilket släpper ut överskott av natrium i kroppen, finns det en liten möjlighet att vätskedrivande kan minska mängden kalium och natrium i blodet avsevärt – vilket kan påverka ditt hjärta och dina muskler betydligt.

Med en minskning av vattenvikten och en resulterande ökad urinproduktion kan du uppleva en ökning av blodsockret, muskelkramper, ökat kolesterol, törst och andra ogynnsamma biverkningar.

Även om dessa kan verka relativt milda, finns det en chans att dessa biverkningar kan vara resultatet av överdriven förlust av näringsämnen genom urinering, och på lång sikt kan dessa biverkningar vara skadliga. Så länge du har konstant kontakt med din läkare och konsekvent övervakar njurarnas och näringsämnens funktion i ditt blod så bör vätskedrivande vara säkra. 

Vad är ett vätskedrivande medel?

Ett vätskedrivande medel är något ämne som orsakar en ökning av urinproduktionen och en total minskning av vattenvikten i kroppen. Även om den genomsnittliga personen tänker på vätskedrivande medel, finns det också många livsmedel och drycker som orsakar en vätskedrivande effekt hos människor. När det gäller mediciner finns det tre typer av vätskedrivande medel: Loopdiuretika, Kaliumsparande och Thiazide.

Vad är skillnaden mellan laxermedel och vätskedrivande medel?

Laxermedel och vätskedrivande är mycket lika men riktar sig mot olika kroppsfunktioner. Vätskedrivande medel ökar behovet av att urinera och hjälpa till att befria kroppen från överskott av vatten och natrium.

Laxermedel ökar också produktionen från kroppen, men i form av avföring. Den primära funktionen för laxermedel är att mjuka avföringen i kroppen, vilket resulterar i lättare eller snabbare avföring. Laxermedel och vätskedrivande finns båda naturligt i livsmedel och drycker.

Anses vattenpiller vara ett vätskedrivande medel?

Vätskedrivande medel kallas vanligtvis ”vattenpiller”. Uttrycket ”vattenpiller” avser den effekt som vätskedrivande har på kroppen, särskilt minskningen av vattenvikten och vattnet i allmänhet (urinering).

Varför tar personer med högt blodtryck vätskedrivande medel?

När salt konsumeras i överskott lagrar kroppen det med överflödigt vatten. Med överflödigt vatten och natrium i kroppen måste hjärtat arbeta hårdare för att bibehålla kroppsfunktionerna och nå alla delar av kroppen.

När ett vätskedrivande medel tas minskar det mängden vätska i kroppen och rensar också kroppen av överskott av natrium (bland andra ämnen). När detta inträffar måste kroppen bära mindre vikt och har därför en lägre natriumnivå. 

Vilka vätskedrivande medel används för att behandla högt blodtryck?

Tiaziddiuretika är den typ av vätskedrivande som vanligtvis används för att behandla högt blodtryck. Om du använder kaliumsparande vätskedrivande medel, kommer din läkare sannolikt att behöva kombinera detta läkemedel med ett blodtrycksmedicin för att sänka ditt blodtryck (7).

Vilken vätskedrivande mat är bäst?

Livsmedel som kan ge en vätskedrivande effekt när de konsumeras inkluderar sparris, selleri, maskros, tranbär och vattenmelon.

Vilka vätskedrivande drycker är bäst?

Vätskedrivande drycker är mycket vanligare än vätskedrivande mat, och det finns en god chans att du inte ens inser att det du konsumerar är ett vätskedrivande medel. Två av de vanligaste dryckerna som ger en vätskedrivande effekt är kaffe och te.

Den vanligaste orsaken till att kaffe och te betraktas som vätskedrivande beror på koffeininnehållet, vilket ökar din urinproduktion.

Är koffeintabletter vätskedrivande?

Det skulle vara felaktigt att säga att koffeinpiller är vätskedrivande, men det är mycket troligt att du kommer att uppleva en vätskedrivande effekt när du konsumerar koffein eller koffeinpiller i stora mängder. 

Vilka är farorna med att ta vätskedrivande medel?

Farorna med vätskedrivande varierar mycket beroende på ditt hälsotillstånd, det vätskedrivande medel som ordinerats till dig och hur mycket du tar. Generellt sett är vätskedrivande medel säkra om du inte har några andra förhållanden och du övervakas ofta av din läkare.

Några av de vanligaste biverkningarna av vätskedrivande medel är uttorkning, yrsel, huvudvärk och ökad törst. Det finns dock en möjlighet att utveckla hypokalemi eller hyponatremi när du tar vätskedrivande tillskott, vilket kan ge mer betydande hälsoproblem.

Hypokalemi är ett tillstånd där ditt blod har låga nivåer av kalium. När din kropp upplever detta tillstånd är det troligt att dina symtom inkluderar trötthet, muskelkramper och påverkad hjärtfunktion.

Om det lämnas obehandlat är detta tillstånd svårt och kan visa sig dödligt. Hyponatremi är ett tillstånd där din kropp har låga nivåer av natrium. Liksom hypokalemi kan detta tillstånd orsaka huvudvärk, trötthet och muskelkramper. Dessutom kan detta tillstånd leda till anfall och koma, vilket utgör en extrem hälsorisk.

Vätskedrivande är också potentiellt farliga för diabetiker, eftersom ämnena är kända för att påverka insulin och glukosnivåer i kroppen. Med detta sagt bör du undvika att köpa receptfria vätskedrivande medel om du är diabetiker (8).

Varför orsakar vätskedrivande medel hypokalemi?

Hypokalemi är ett tillstånd som innebär låga kaliumnivåer i blodet. När du tar vätskedrivande utsöndras en stor mängd vatten från kroppen i form av urin.

Under processen med denna urinering avlägsnas också större mängder natrium från kroppen. Dessutom finns det en möjlighet att kalium avlägsnas under urinering, vilket kan ha betydande effekter på kroppen och dess funktion.

Om vätskedrivande medel orsakar en anmärkningsvärd förlust av kalium i kroppen, finns det några allvarliga effekter som kan uppstå, såsom svaghet, trötthet, påverkad hjärtfunktion och muskulära problem.

Med det sagt, om du tar ett vätskedrivande medel (som inte är ett kaliumsparande vätskedrivande medel) och upplever någon av dessa biverkningar, är det möjligt att du lider av hypokalemi.

Hur kan man förhindra hypokalemi?

Ett av de viktigaste sätten att förhindra hypokalemi är att ordinera kaliumsparande vätskedrivande medel. Genom denna typ av vätskedrivande förloras mindre kalium genom urinen, och kroppen kan bibehålla lämpliga kaliumnivåer och fungera korrekt.

Var kan man köpa vätskedrivande medel och tillskott?

Generellt sett kommer din läkare att ordinera rätt vätskedrivande för ditt tillstånd. Men vätskedrivande medel säljs även receptfritt på större apotek och hälsokostbutiker. I denna artikel har vi tagit fram de receptfria vätskedrivande medel som vi tycker är bäst på marknaden just nu. Även om tillgången på vätskedrivande medel gör det möjligt för nästan vem som helst att använda dem, bör du överväga att konsultera din läkare innan du börjar använda dem.

Sammanfattning

Ett vätskedrivande tillskott kan hjälpa din kropp att förlora mer vatten och behålla mindre. För det mesta uppnår vätskedrivande tillskott detta genom att öka urinproduktionen.

Om du har uppblåsthet, svullnad eller andra tecken på överdriven vattenretention kan du dra nytta av ett vätskedrivande tillskott.

Några viktiga ingredienser att leta efter är maskrosrot, grönt te-extrakt och för vissa människor kalium. Eftersom ett vätskedrivande manipulerar en viktig del av din kropps självreglering har de fler potentiella biverkningar.

Dessa inkluderar elektrolytproblem, blodtrycksförändringar, yrsel och huvudvärk. Trots detta är vätskedrivande medel för vissa människor ett sätt att uppnå mindre uppblåsthet, mindre svullnad och bättre välbefinnande genom att minska på överdriven vattenretention.

För Xtremefits rekommendation på bästa vätskedrivande, klicka här.

Foto av författare

Skrivet av: Filip

Filip är grundaren av Xtremefit och har många år av träning i bagaget. Han är mycket erfaren inom styrketräning och kost, och har genom åren lärt sig hur man formar kroppen och psyket med hjälp av kost och träning. Idag vill han med hjälp av sin kunskap hjälpa fler att göra hälsosamma val i vardagen utan att tumma på livskvaliteten.