Bästa Reishi Svamp 2024 – Bäst i Test & Köpguide

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Om du letar efter en näringsrik svamp som kan hjälpa ditt sinne och kropp att fungera optimalt, leta inte längre än till Reishi-svampen.

Och även om bevisen är tydliga angående dess fördelar, hur kan du vara säker på att du får det bästa reishi-svamptillskottet?

Det är vad den här artikeln handlar om.

För att ta reda på vilket reishi-tillskott som är bäst spenderade jag mer än 50 timmar på att undersöka (jag överdriver inte) för att ta reda på vilket reishi-svamptillskott som uppfyller lämpliga standarder för kvalitet, integritet och renhet (jag har faktiskt precis köpt alternativet #1 för jag själv). 

Genom att läsa nedan kommer du att lära dig:

 1. De 5 bästa reishi-svamptillskotten man kan köpa för pengarna (och varför)
 2. Reishi-svampens historia (jag tycker att dessa svampars medicinska historia är fascinerande)
 3. Vad forskningen säger om reishi-svampar (och är de säkra?)

Om du är galet upptagen, har 14 barn att ta hand om eller har några Netflix-program att komma ikapp med (jag dömer inte) och inte känner för att läsa den djupgående recensionen nedan, så är här en snabb översikt över de bästa reishi-tillskotten:

Topp 5 bästa reishi svamp-tillskotten 2024

1. Terranova Reishi – Bäst i Test!

Terranova Reishi - Bäst i Test!

Årets testvinnare är det här reishi-tillskottet från Terranova. Kapslarna har ett rent och fräscht innehåll och håller en mycket hög kvalitet.

Tillskottet är helt veganskt och har ett högt innehåll av reishi i varje kapsel. Innehållet består av ekologiskt reishi svamppulver som är frystorkat och kapselskalet som består av hydroxipropylmetylcellulosa. Det finns inga tillsatser i kapslarna, så renare kapslar än så här blir det knappast.

Att reishiextraktet är frystorkas gör att svampen behåller sina näringsämnen och enzymer på bästa sätt. Med ett högt innehåll av reishi i varje kapsel, och smidiga kapslar, så är det enkelt att få i sig en tillräcklig mängd reishi för att dra nytta av alla svampens fördelar. Enligt tillverkaren så ska man maximalt ta 3 kapslar per dag, men man bör börja med 1 kapsel om dagen och öka successivt.

Detta reishi har fått många nöjda kunder och vi kan inte göra annat än att hålla med. För ett attraktivt pris drar du nytta av en av världens bästa svamp, som dessutom är ekologisk, vegansk och helt fri från tillsatser. En riktig testvinnare helt enkelt!


2. RawPowder Reishi Svamppulver – Populärast

RawPowder Reishi Svamppulver - Populärast

Om du vill ha det populäraste reishi i svamppulverform så är det här ditt bästa val. Det här pulvret är riktigt populärt, och har väldigt många positiva omdömen från dess användare.

En stor fördel med detta pulver är att det är ett så enkelt sätt att få i sig reishi på. Eftersom det är ett pulver kan du enkelt blanda ned det i exempelvis juicer, yoghurt, gröt, soppor eller smoothies. Smaken är dessutom relativt välsmakande, så den fungerar helt klart att kombinera med din vanliga kost.

Detta reishisvamppulver är dessutom otroligt rent i sitt innehåll. Det innehåller 100% ekologiskt reish svamp-pulver och ingenting annat. Med det sagt så får du reishi i sin renaste form med detta tillskott.

Eftersom detta pulver har en hög dos av reishi svamp i varje dosering, så behöver man endast ta en tesked om dagen. Detta gör också att priset per portion blir ganska billig, vilket vi gillar.

Summan av kardemumman är att det här populära tillskottet från RawPowder förtjänar sitt goda rykte på marknaden. Det har ett otroligt rent och högkvalitativt innehåll, är lätt att få i sig och är förhållandevis snällt mot plånboken. Med det sagt så är detta en av de bästa reishi-tillskotten 2024!


3. Zenement Reishi – Mest prisvärd

Zenement Reishi - Mest prisvärd

Om du är prismedveten och vill så mycket reishi som möjligt för dina pengar så är detta tillskott från Zenement ditt bästa val. Dessa kapslar har fått mycket höga betyg från hundratals konsumenter, och vi förstår det med tanke på hur prisvärda de är.

Varje kapsel av detta tillskott innehåller 600 mg reishiextrakt, vilket motsvarar 12000 mg reishi. Det är alltså ett tillskott med hög dosering. Extraktet kommer från reishi-svampkroppen, eftersom det är huvudkällan till de bioaktiva ämnena. Reishi-extraktet innehåller minst 50% polysackarider, 20% betaglukaner och 2% triterpener – de viktigaste bioaktiva komponenterna i reishi.

Kapslarna är helt fria från tillsatser och är lämplig för veganer. De tillverkas i Barcelona med de strängaste kvalitets- och säkerhetskontrollerna för att säkerställa bästa möjliga produkt.

Varje burk innehåller 180 kapslar och kostar lite över 200 kr. Detta ger en kostnad på drygt 1 per kapsel vilket helt klart är det billigaste vi har sett på marknaden av reishi svamp.

Sammanfattningsvis kan man säga att det här tillskottet ger dig maximalt med reishi svamp per krona, utan att tumma på kvaliteten. Användare har även rapporterat framgångssagor för exempelvis cancerpatienter och personer med dålig sömn. Vi rekommenderar därför denna reishi om du vill ha ett så billigt men ändå högkvalitativt tillskott som möjligt.


4. Four Sigmatic Elixir Instant Reishi & Tulsi – Bästa premiumval

Four Sigmatic Elixir Instant Reishi & Tulsi - Bästa premiumval

För dig som har lite mer pengar att spendera och vill ha ett tillskott av premiumkvalitet så är detta reishi från Four Sigmatic är toppenval. Det här är ett elixir som du enkelt kan blanda ned i hett vatten, vilket är perfekt att ta innan du ska sova för optimal sömn.

Varje portion av detta elixir innehåller 1,500 mg torkad reishisvamp, vilket ger en tillräcklig dagsdos för att uppnå många positiva effekter från denna härliga svamp. Utöver reishiextraktet så återfinns åkermynta-extrakt, nyponextrakt och tulsiextrakt som alla är ekologiska.

Tack vare att det är ett elixir så är det otroligt enkelt att konsumera – det är bara att blanda ned det i vatten. Det enda negativa vi kan hitta är prislappen, som för många kan vara för dyr.

Vi rekommenderar detta reishi till dig som vill ha ett premiumtillskott och vill ha det där lilla extra. Den har en fräsch och lyxig förpackning och är enkel att konsumera. Tillskottet är också berikat med andra extrakt för att få ännu fler positiva hälsoeffekter. Ett riktigt bra premiumval helt enkelt!


5. Organic Mushroom Complex – Bästa svampmixen

Organic Mushroom Complex - Bästa svampmixen

Organic Mushroom Complex är ett speciellt typ av tillskott eftersom det innehåller flera typer av viktiga svampar. Kapslarna är fullsmockade med dessa svampar i pulverform, så vill du ha ett komplett tillskott är det här ett utmärkt val.

Varenda en av de 8 supersvamparna i denna unika formula har sina egna fördelar. Gemensamt för dem alla är dock att de innehåller selenium, koppar och betaglukan. Dessa har positiva effekter på bland annat immunsystemet, produktionen av röda blodkroppar, kolesterolvärden och hjärthälsan. Tack vare att man samlat 8 otroliga svampar i ett helt naturligt kosttillskott som berikats med gurkmeja, så kan du då ta del av alla de fantastiska fördelarna från svamp varje dag, oavsett om du gillar att äta dem eller inte!

Kapslarna är helt ekologiska, vegetariska, veganska och GMO-fria vilket gör att de passar alla typer av kost. När det kommer till reishi svamp så innehåller varje portion (2 kapslar) 180 mg ekologiskt reishipulver. Priset är dessutom lågt då man får betala väldigt lite per kapsel, och är per kapsel det billigaste tillskottet i detta bäst i test.

Sammantaget så är det här ett utmärkt tillskott med 8 olika svampar, däribland reishi, som kommer boosta hela ditt välmående tack vare de unika fördelarna som varje svamp ger. Priset är lågt och produkten har fått många nöjda användare. Det här är helt klart ett tillskott vi rekommenderar!


Hur omfattande är forskningen om reishi-svampar?

Reishi-svampar har en stark historia av traditionell användning för en mängd olika åkommor som går tillbaka tusentals år. Aktuell mänsklig forskning verkar lovande när det gäller stimulering, aktivering och stöd av immunsystemet. Bevis stödjer förbättrad livskvalitet hos patienter med cancer, även om effekterna på överlevnadsfrekvens och tid hos cancerpatienter fortfarande är oklara. 

Ny forskning visar också lovande för olika effekter som förbättrad hjärthälsa, antiinflammatoriska effekter och stöd för hälsosamma blodsockernivåer.

Laboratorieforskning och djurforskning visar lovande effekter för många av de traditionella användningarna av reishi-svampar, men mer mänsklig forskning behövs innan sådan information kan fastställas avgörande.

Historia om reishi till idag

Naturen kryllar av superfoods, och det är inget nytt. Oavsett om det är bidrottninggele, bockhornsklöver, moringa eller någon annan superfood, så har det använts under en lång tid i historien. Faktum är att i det antika Kina var svampen reishi så värdefull att den bara var överkomlig för den kinesiska adeln. 

Till skillnad från många andra medicinska svampar som konsumeras för både kulinariska och medicinska egenskaper, konsumeras reishi-svampar främst för sina medicinska egenskaper.

Och medan forskningen fortfarande är i de tidiga faserna (saknar stora och långvariga randomiserade kliniska prövningar på människa), är aktuella fynd ändå fascinerande och lovande – och jag kan inte rekommendera att lägga till det i din dagliga kost tillräckligt. 

Traditionell användning av reishi-svampar inkluderar främjande av livslängd, förbättring av styrka/energinivåer, förbättring av minne/kognitiva egenskaper, anti-aging-effekter, behandling av högt blodtryck, leversjukdom, cancer och tillstånd av trötthet i nervsystemet (neurasteni).  

Men även om traditionell användning är bra, måste den stödjas av modern vetenskaplig forskningsmetodik. Lyckligtvis avslöjar aktuell forskning de aktiva kemiska föreningarna i reishi-svampar samt effekterna av dessa föreningar.

Vad forskningen säger om Reishi-svampar

Forskare noterar följande anticanceregenskaper hos reishi-svampar:

 • Toxicitet mot cancerceller, minskar deras livskraft
 • Neutralisering av cancerframkallande ämnen
 • Interferens med cancercellsreplikation och metastaskapacitet för bröst-, kolon- och prostatacancerceller
 • Anticancereffekter mot 20 typer av cancer hos människor och gnagare med induktion av cellcykelstopp och apoptos som resulterar i förstörelse av cancercellinjer 
 • Förbättrade överlevnadstider med motsvarande minskning av antalet cancerceller och tumörer för möss med en mängd olika cancerformer
 • Hämmad angiogenes (angiogenes betyder tillväxt av blodkärl – inducerad av tumörer för att främja tumörtillväxt)
 • Förbättrade immunsystems hälsomarkörer inklusive förbättrade CD4/CD8-kvoter, förbättrat antal naturliga mördarceller och T-celler, och förstärkt medfödd immunaktivitet med förhöjda IL-2, IL-6 och interferon i humana randomiserade kontrollerade studier som involverade 134 patienter med olika cancerformer i sen stadium, samt 68 lungcancerpatienter

Andra forskningsstödda egenskaper hos reishi-svampar baserade på djurstudier, små kliniska prövningar och farmakologiska studier inkluderar:

 • Antioxidantegenskaper
 • Leverskydd
 • Blodsockersänkande egenskaper
 • Antiinflammatoriska egenskaper
 • Anti-allergiska egenskaper
 • Antibakteriella och antivirala egenskaper
 • Kardioskyddande effekter genom att minska kolesterolproduktionen och minska vidhäftning/koagulering av trombocyter

Den goda nyheten är att du inte behöver vara ädel för att ha råd med reishi-svamp tack vare moderna odlingstekniker! Det är dock viktigt när du väljer ett reishi-tillskott att tillskottet uppfyller standarder för produktens renhet, kvalitet och integritet.  

Lyckligtvis är varje reishi-svamp på vår lista ovan av bra kvalitet.

Hur säkra är reishi-svamptillskott?

En metaanalys av 5 randomiserade kontrollerade studier inklusive totalt 373 individer utfördes av det uppskattade Cochrane Library. Forskarna noterade att reishi-svamparna tolererades väl med minimala säkerhets- och toxicitetsproblem. Biverkningar var sällsynta, med en studie som rapporterade illamående och sömnlöshet, och ingen studie rapporterade allvarliga problem.  

Memorial Sloan Kettering Cancer Center noterar att det finns två fallrapporter i litteraturen om leverskador som tillskrivs reishi-svampar, med ett av fallen som resulterade i dödsfall. Med tanke på utbredd global användning av reishi-svampar är dessa rapporter sällsynta men anmärkningsvärda för deras svårighetsgrad.  

Om du har ett underliggande medicinskt tillstånd eller tar mediciner, rekommenderas det att du rådgör med din vårdgivare eftersom interaktioner och biverkningar är möjliga. 

Forskning på människor är begränsad, och som sådan är långtidseffekter okända för närvarande. Interaktioner med antikoagulerande mediciner (”blodförtunnare”), blodtrycksmediciner och diabetesmediciner är möjliga.

Sammanfattning

Reishi-svampar är en lovande svampart och är ett utmärkt tillskott för stöd till immunsystemet, anti-cancereffekter, antioxidantegenskaper och potentiellt positiva effekter på hjärthälsa. Forskningen är i sin linda när det gäller reishi-svampar, men den är minst sagt lovande.

Varumärkena ovan erbjuder prisvärda alternativ av hög kvalitet om du vill lägga till reishi-svampar till din hälso- och träningsrutin! 

Om du letar efter ett bra reishi kommer du att älska vårt #1-alternativ Terranova Reishi

Foto av författare

Skrivet av: Filip

Filip är grundaren av Xtremefit och har många år av träning i bagaget. Han är mycket erfaren inom styrketräning och kost, och har genom åren lärt sig hur man formar kroppen och psyket med hjälp av kost och träning. Idag vill han med hjälp av sin kunskap hjälpa fler att göra hälsosamma val i vardagen utan att tumma på livskvaliteten.