Bästa Quercetin 2024 – Bäst i Test & Köpguide

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Naturliga kosttillskott växer i popularitet och många vänder sig till dem för att få den extra boost av godhet de behöver för att förbättra sin hälsa eller prestera bättre under hela dagen. Quercetintillskott är en typ av antioxidanter som har blivit mer och mer populärt under senare tid. 

Vad är Quercetin?

Quercetin är en naturlig antioxidant som bekämpar fria radikaler i kroppen. Skador orsakade av fria radikaler har kopplats till cancer och hjärtsjukdomar.

Det har också kopplats till viktminskning, vilket ytterligare visar hur man genom att ta quercetintillskott kan minska riskerna för att uppleva allvarliga sjukdomar eller hälsokonsekvenser. Kosttillskottet kan stärka ditt immunförsvar och minska inflammation.

Quercetin finns i många frukter och grönsaker, men frukt och grönsaker innehåller inte så hög koncentration av antioxidanter som kosttillskott gör. Att ta ett quercetintillskott är därför till stor fördel för din allmänna hälsa.

Det finns dock ett problem. Hur väljer du rätt kosttillskott? Med så många på marknaden kan det vara svårt att hitta den bästa. Det är där vi kommer in.

TILLSKOTT DETALJER
BÄST I TEST
WeightWorld Quercetin Complex - Bäst i Test
WeightWorld Quercetin Complex
 • Quercetin per kapsel: 250 mg
 • Berikad: Ja
 • Innehållskvalitet: Mycket hög
 • Prisnivå: Låg
POPULÄRAST
Super Quercetin - Populärast
Super Quercetin
 • Quercetin per kapsel: 250 mg
 • Berikad: Ja
 • Innehållskvalitet: Mycket hög
 • Prisnivå: Medel
BÄSTA FYTOSOM
Holistic Quercetin Fytosom - Bästa Fytosom
Holistic Quercetin Fytosom
 • Quercetin per kapsel: 250 mg
 • Berikad: Nej
 • Innehållskvalitet: Mycket hög
 • Prisnivå: Hög
Solgar Quercetin Complex
Solgar Quercetin Complex
 • Quercetin per kapsel: 250 mg
 • Berikad: Ja
 • Innehållskvalitet: Hög
 • Prisnivå: Hög
Quercetin Komplex Biocare
Quercetin Komplex Biocare
 • Quercetin per kapsel: 300 mg
 • Berikad: Ja
 • Innehållskvalitet: Mycket hög
 • Prisnivå: Hög

>> Klicka här för att se fler bra quercetin <<

Topp 5 Bästa Quercetin 2024

Vi har gjort forskningen åt dig och hittat de bästa quercetintillskotten som finns tillgängliga på marknaden just nu. Vi har lagt det bästa i en guide som tittar på vad varje tillskott erbjuder och vad du kan förvänta dig.

I slutet av den här artikeln har vi också inkluderat en praktisk köpguide och besvarat några av de vanligaste frågorna. 

1. WeightWorld Quercetin Complex – Bäst i Test 2024!

WeightWorld Quercetin Complex - Bäst i Test

Det helt klart bästa, och mest prisvärda, quercetintillskottet är detta från WeightWorld. Vi tycker att detta tillskott håller riktigt hög kvalitet på många av kriterierna vi bedömde.

Till att börja med är detta quercetin-tillskott veganskt, glutenfritt och gmo-fritt. Kosttillskottet omfattas också av en nöjdhetsgaranti som garanterar att du blir nöjd, annars får du pengarna tillbaka. Detta är en riktig kvalitetsstämpel enligt oss.

Varje kapsel innehåller hela 610 mg quercetin vilket är en hög dosering per kapsel jämfört med många andra märken. Eftersom priset på detta tillskott är både billigare per kapsel och har en högre dosering per kapsel, blir således priset per quercetin ofantligt mycket billigare än konkurrenterna. Det räcker således att ta en tablett om dagen, vilket gör att denna förpackning håller i hela 6 månader.

Ett annat stort plus är att Quercetin Complex är berikat med nypon, C-vitamin (askorbinsyra) och bromelain. Dessa ämnnen har antiinflammatoriska egenskaper för att ge dig optimal effekt. Innehållsförteckningen är också väldigt ren vilket säkerställer att det är ett kvalitativt kosttillskott.

Kunderna som har använt detta quercetin är mycket positiva och rapporterar bra resultat. Det rapporteras förbättringar såsom bättre andning, starkare immunförsvar och ett bättre mående. Med det sagt är detta vår favorit på marknaden, och således det quercetin-tillskott som är bäst i test 2024!


2. Super Quercetin – Populärast

Super Quercetin - Populärast

Ett väldigt populärt quercetin-tillskott på marknaden är detta från varumärket Healthwell. Det kanske inte är så konstigt med tanke på att det finns mycket att gilla med detta tillskott.

Varje kapsel innehåller 250 mg quercetin, vilket gör att man behöver ta två kapslar om dagen för att få den rekommenderade dosen enligt tillverkarna. Kapslarna är tillsatta med bromelain och vitamin C tillsatt för att få bästa effekt av tillskottet. Detta eftersom bromelain hjälper till att främja enzymaktiviteten och därmed upptaget av quercetin i kroppen, medan vitamin C bidrar i till upptaget av bromelain. C-vitamin har också andra fördelar, då det även fungerar som en antioxidant som motverkar oxidativ stress, samt bidrar till ett normalt immunsystem.

Dessa kapslar har också stämpeln ”Vegetarian Friendly”, vilket innebär att kapslarnas innehåll är helt växtbaserat. Det betyder alltså att detta tillskott är lämpligt även för veganer och vegetarianer. Innehållsförteckningen ser också ren ut, med quercetindihydrat, enzym och vitamin som de största ingredienserna, vilket tyder på ett högkvalitativt innehåll i varje kapsel.

Recensionerna är samtidigt mycket positiva. Många upplever bättre återhämtning med quercetin, men det verkar också fungera för att kraftigt dämpa pollenallergi och acne. Vi tycker helt klart att detta är en av de bästa quercetin på marknaden. Detta quercetin är dock något dyrare än WeightWorlds, när man jämför antal quercetin per krona, vilket gör att det här främst är vårt andrahandsval. Men ett riktigt bra val om du vill ha något populärt och beprövat tillskott med quercetin!


3. Holistic Quercetin Fytosom

Holistic Quercetin Fytosom

Quercetin Fytosom är en variant av quercetin som är omslutet av lecitin. Detta gör bland annat att upptaget blir bättre, vilket förstås är positivt. Denna quercetin fytosom från Holistic är vår favorit när det gäller quercetin i fytosomform.

Varje kapsel innehåller 250 mg quercetin fytosom, vilket gör att man behöver ta 2 kapslar om dagen för att komma upp till den rekommenderade dosen. Detta tillskott är också veganvänligt, vilket gör det till ett bra val för såväl vegetarianer som veganer. Biotillgängligheten är hög, tack vare att quercetinet är i fytosomform.

En nackdel är dock priset. Detta tillskott har en högre prislapp än våra favoriter, men det kan troligtvis ha göra med att detta är quercetin i fytosomform. Om du vill hålla budgeten låg så kanske inte detta är det quercetin-tillskott du ska köpa. En annan nackdel är att rismjöl är den ingrediens som finns mest utav i detta tillskott, vilket kanske inte gör detta till det renaste tillskottet med quercetin.

Holistic är dock ett väldigt populärt och omtalat märke inom kosttillskottsbranschen, som är kända för sina kvalitetstillskott. Detta tillskott med quercetin fytosom är inget undantag – och har du pengar över kan detta vara ett bra val för dig.


4. Solgar Quercetin Complex

Solgar Quercetin Complex

Solgar är ett populärt märke inom kosttillskott, både internationellt och här i Sverige. Vi tycker att detta quercetin presterar bra enligt våra kriterier, men prislappen är tyvärr alldeles för hög för vår smak.

Innehållsmässigt ser det bra ut. Solgars komplex innehåller, förutom quercetin, även Ester-C, med C-vitamin som bidar till ett normalt immunsystem. Tillskottet är också förstärkt med bromelain och citrusbioflavoner för att få bästa möjliga effekt. Det som därmed kan motivera den högre prislappen är att du flera andra antioxidanter i en och samma kapsel, vilket på så sätt och vis kan motivera priset. Jämfört med till exempel WeightWorlds quercetin, som också är berikat med andra ämnen, så är detta dock mycket dyrare.

Kvaliteten på kapslarna är förhållandevis bra. Den tre vanligaste ingredienserna är, från störst till minst, kalciumaskorbat, treonat (Ester-C) och quercetin. Vi hade personligen önskat att kalciumaskorbat var en mindre andel av innehållet, även om det förstås inte gör någon skada.

Med det sagt är detta ett bra tillskott med quercetin om du gillar Solgar. Solgar quercetin complex visar på relativt goda kvaliteter, men prislappen gör tyvärr att detta inte blir det quercetin som står högst på vår lista.


5. Quercetin Komplex Biocare

Quercetin Komplex Biocare

Ett annat väldigt populärt quercetin-tillskott är Quercetin Plus Biocare. Detta quercetin har en lite högre dos per kapsel jämfört med många av konkurrenterna, samtidigt som innehållet håller bra kvalitet.

Varje kapsel innehåller 300 milligram quercetin från blommorna på Pagodträdet. Inte nog med det, så är kapslarna förstärkta med potent extrakt från nässla och bromelain från ananas. Alltså är detta ett bra tillskott om du vill kombinera quercetin med bromelain. Som många andra quercetin-tillskott innehåller BioCare Quercetin Komplex även vitamin C som är en av våra mest välkända antioxidanter, vars uppgift är att skydda cellerna från nedbrytning av fria radikaler.

BioCare själva rekommenderar att man för bästa effekt ska ta BioCare Quercetin Komplex upp till tre gånger dagligen i samband med måltid. Innehållsförteckningen visar quercetin som den vanligaste ingrediensen i kapslarna, vilket är positivt. Priset är i linje med många konkurrenter, och även om det är dyrare än vissa, så det här är ett relativt prisvärt quercetin-tillskott i våra ögon.


Att ta med sig

Även om de inte har studerats noggrant är det rimligt att säga att quercetintillskott innehåller en mängd olika ingredienser som ger oss många hälsofördelar. De har varit kända för att främja viktminskning, ett hälsosamt immunsystem och minska risken för hjärtsjukdomar och cancer.

Med dessa faktorer i åtanke kan vi med säkerhet säga att dessa kosttillskott är väl värda att prova. Trots att quercetin finns i många naturliga livsmedel, ger kosttillskott dig en mer koncentrerad dos som ger dig den boost du behöver.

Att hitta rätt kosttillskott för dig kan vara svårt men som du kan se på vår lista finns det massor av kosttillskott att välja mellan så det finns definitivt ett bra quercetin där ute för dig.

Oavsett om du bara vill förbättra din allmänna hälsa eller bekämpa viktminskning kommer du att hitta rätt kosttillskott som ger dig det du behöver. 

Nu har du vår lista över de bästa quercetintillskotten, så du kan enkelt göra rätt köp för dig själv.

Rätt tillskott ger dig precis vad du behöver men kom bara ihåg att förändringar tar tid och varierar från person till person så förvänta dig inga mirakel över en natt. 

Köpguide

I den här köpguiden hittar du en del användbar information som hjälper dig vidare och hjälper dig att köpa det tillskott du behöver. Om du överväger dessa viktiga saker kommer du att fatta ett beslut som du inte kommer att ångra. 

Vad quercetin är bra för

Som alla näringsämnen är quercetin inte en magisk kula för hälsa eller immunitet. Men den befintliga forskningen om quercetin är lovande. 

Här är några specifika saker som quercetin är bra för:

Det kan minska risken för virus, från förkylningar till herpes.

Quercetin kan vara användbart vid förebyggande och behandling av ett brett spektrum av virusinfektioner, inklusive övre luftvägsinfektioner (URTIs) som förkylning och influensa. I en studie publicerad i Journal of Clinical & Experimental Cardiology minskade tillskott med 1 000 mg quercetin per dag förekomsten av URTI efter en period av intensiv träning – tre timmars cykling, tre dagar i rad, under vintern. 

Denna flavonoid har till och med hjälpt till att minska frekvensen och svårighetsgraden av herpesutbrott bland vissa patienter. Med det sagt är quercetins mekanism för att bekämpa virus inte helt klarlagd, men det verkar vara en kombination av immunmodulering, förhindrande av virusintrång i celler och hämning av viral replikation. Quercetin verkar också synergistiskt med andra immunförstärkande näringsämnen. 

Det är för tidigt att säga om quercetin skulle hjälpa mot COVID-19 eller inte – men forskning börjar publiceras om quercetins potentiella värde i förebyggande och behandling mot viruset. Det har från vissa hälsoorganisationer i världen varit en rekommendation att ta quercetin för att stödja immunsystemet under pandemin. Flera studier pågår för att utforska detta, så håll utkik.

Det kan förmodligen hjälpa mot säsongsbetonade allergier

Quercetins mest uppenbara och omedelbart märkbara fördel är förebyggande av histaminmedierade allergiska symptom. Det har många gånger hänt att individer har behandlats med quercetin mot kroniska allergier som antingen har kunnat sluta eller kraftigt minska sin användning av läkemedel.

Mer forskning behövs på människor, men labbstudier – inklusive en publicerad i tidskriften Molecules – visar att quercetin kan hjälpa till att bekämpa villkorlig allergisk rinit. Hur exakt? Det verkar hjälpa till att förhindra överaktivering av mastceller, som utsöndrar histamin – en inflammatorisk kemikalie som är involverad i allergisymptom som klåda och nysningar. C- vitamin kan också förbättra quercetins förmåga att bekämpa allergier, vilket är anledningen till att många quercetin-tillskott är berikade med C-vitamin.

Det kan hjälpa till att minska kronisk inflammation

Fria radikaler i kroppen främjar inflammation, men antioxidanter hjälper till att rensa och neutralisera fria radikaler. Så det är vettigt att quercetin (en flavonoid antioxidant) skulle ha antiinflammatoriska egenskaper. 

Faktum är att flera studier som denna publicerade i European Journal of Clinical Nutrition har funnit att tillskott med cirka 500 mg quercetin per dag hjälper till att sänka nivåerna av den inflammatoriska biomarkören c-reaktivt protein (CRP), som är förhöjt under tillstånd som hjärtsjukdomar, reumatoid artrit, metabolt syndrom och diabetes. En annan studie publicerad i Journal of the American College of Nutrition, som tittade på 50 kvinnor med reumatoid artrit, fann att 500 mg quercetin per dag under åtta veckor hjälpte till att minska stelhet och smärta på morgonen.

Det kan stärka kognitiv funktion och avvärja demens

Demens, Alzheimers och andra neurodegenerativa sjukdomar kan förvärras av oxidativ stress, orsakad av ett överflöd av fria radikaler i kroppen. Quercetin har inte bara antioxidantegenskaper som motverkar dessa effekter, utan det stöder mitokondriell biogenes (produktionen av nya mitokondrier, cellens ”kraftverk”) i hjärnan för förbättrad kognition.

Fler studier behövs på människor, men forskning på möss har funnit att quercetininjektioner minskade flera markörer för Alzheimers sjukdom och förbättrade prestandan vid minnesuppgifter.

Atletisk uthållighet

Quercetin är kanske inte bättre än placebo eller skenbehandling när det gäller att förbättra atletisk prestation, enligt en 2011 års genomgång av forskning. Alla 11 studier som ingick visade en ökning av träningsuthålligheten (mätt med syreförbrukning) när människor tog quercetin. Effekten var dock minimal.

En annan studie fann ett mer imponerande samband. En studie från 2013 analyserade 60 manliga studenter som hade deltagit i friidrott i minst tre år. De såg förbättrad fettfri kroppsmassa, hydreringsnivåer, kaloriförbränning i vila (basal ämnesomsättning) och total energiförbrukning efter att ha tagit quercetin.

Det verkar ha egenskaper som minskar risken för cancer

Många flavonoidantioxidanter, inte bara quercetin, har visat anticanceregenskaper, vilket är en anledning till att det är så bra för dig att äta massor av färgglada frukter och grönsaker. Men quercetin, specifikt, har visat sig hämma cancercelltillväxt och proliferation, eller celldelning. 

Rikliga laboratorie- och djurstudier visar quercetins förmåga att stävja cancercelltillväxt och till och med orsaka cancercellsdöd i flera typer av cancer (bröst , tjocktarm , äggstockar , lungor och prostata för att nämna några), men mer forskning behövs på människor.

Det kan stödja kardiovaskulär- och hjärthälsa på flera viktiga sätt

Quercetins kardiovaskulära fördelar går utöver dess förmåga att bekämpa inflammation. Här är några fler anledningar till att det kan stödja ditt hjärta:

 • Människor som äter kost rik på flavonoidantioxidanter tenderar att ha lägre kolesterolnivåer.
 • Oxidativ stress kan orsaka förödelse på fettstrukturer i kroppen. Labbstudier tyder på att quercetin hjälper till att förhindra LDL-kolesterol (den ”dåliga” typen av kolesterol) från att oxidera till en ännu farligare form.
 • En studie i Journal of the American Heart Association fann att 500 mg quercetin per dag signifikant minskade systoliskt och diastoliskt blodtryck, särskilt bland personer med diabetes.

Det kan ha en rad andra potentiella fördelar

Utöver hälsofördelarna ovan finns det bevis som tyder på att quercetin kan hjälpa till med följande:

 • Livslängd: Quercetins förmåga att främja mitokondriell biogenes och bekämpa oxidativ stress kan öka livslängden. Provrörs- och djurforskning från tre olika studier (1, 2, 3) tyder på att quercetin kan hjälpa till att föryngra eller eliminera åldrande celler och minska tecken på åldrande. Men mer mänsklig forskning behövs.
 • Kronisk prostatit: Quercetins antiinflammatoriska egenskaper kan hjälpa till att behandla detta tillstånd, som kännetecknas av inflammation i prostatan.
 • Interstitiell cystit: Flavonoider verkar i allmänhet hjälpa till att lindra symtom hos kvinnor med den intensiva blåsmärtan och trycket som åtföljer interstitiell cystit. 
 • Atletisk prestation: Studier är inte avgörande, men vissa tyder på att quercetin förbättrar uthållighet och prestation, tack vare mitokondriell biogenes.

Du kanske också är intresserad av: Bidrottninggelé

Quercetin i mat

Innan vi dyker in på information om kosttillskott bör du veta att quercetin finns i massor av hälsosamma, utsökta växtbaserade livsmedel (ofta i skalet eller det yttre lagret). Även om ett ökat intag av quercetinrika livsmedel kanske inte behandlar de ovan angivna sjukdomarna, kommer det att förbättra den allmänna hälsan.

 • kapris (mest koncentrerad källa!)
 • rödlök 
 • schalottenlök
 • röda äpplen
 • druvor
 • bär
 • salladslökar
 • grönkål
 • tomater
 • broccoli
 • brysselkål
 • kål
 • citrusfrukter
 • paprika (grön och gul)
 • nötter (mandel och pistagenötter)
 • sparris (kokt har lite mer)
 • bovete 
 • svart te
 • grönt te
 • fläderte

Tips när du adderar quercetin till din dagliga kost:

 • Lite olika former av quercetin finns i olika vegetabiliska livsmedel, och forskning tyder på att de skiljer sig åt i biotillgänglighet, eller absorption. Till exempel absorberas quercetinet som finns i lök och schalottenlök mycket bättre än quercetinet i te, enligt en studie publicerad i Nutrients.
 • Vad du kombinerar med quercetinrika livsmedel spelar också roll. Eftersom quercetin är en lipofil förening, kan fett från kosten förbättra dess absorption – så en klick olivolja på de rostade brysselkålen är alltid en bra idé. Fiber kan också förbättra absorptionen, men många av livsmedel ovan innehåller redan mycket fibrer. 
 • Matlagning minskar inte nivåerna av flavonoider som quercetin. Det enda sättet du kan förlora lite är om du kokar dina grönsaker och häller av vattnet. 

Biverkningar av quercetin

Quercetin finns i många hälsosamma livsmedel, och att äta en mängd olika quercetinrika livsmedel som anges ovan utgör ingen risk (såvida du inte är allergisk eller har en känslighet, förstås!). Kosttillskott är också ganska säkra.

Viss forskning tyder på att quercetin kan orsaka huvudvärk eller stickande nervkänslor, men detta är väldigt ovanligt och quercetin är ofta något som sägs att de flesta kan ha nytta av att ta varje dag.

Vem bör undvika quercetin? Om du för närvarande tar en annan medicin är det alltid en bra idé att prata med din vårdgivare om potentiella interaktioner. Till exempel, eftersom quercetin kan tunna ut blodet och hjälpa till att minska blodproppar, kan det störa eller förstärka effekterna av blodförtunnande medel. Det finns också vissa bevis för att det kan störa mediciner som har ett smalt terapeutiskt fönster, såsom transplantationsmediciner mot avstötning.  

Gravida kvinnor bör också undvika quercetin eftersom det inte finns några bra studier om säkerheten för quercetin under graviditet (matkällorna är däremot inte problem). 

Dosering av quercetin

De flesta människor kommer realistiskt sett bara att komma upp till 80 mg quercetin per dag genom att bara äta vanlig mat. Så kosttillskott är nödvändiga om du vill bekämpa allergier, stödja immunitet eller uppleva någon av de potentiella hälsofördelarna med quercetin som anges ovan. Faktum är att dosen för att förebygga allergiska symtom anses vara från 500 till 1000 mg dagligen.

En typisk dos av quercetin är 500 till 1000 mg per dag (detta är den dos som ofta används i kliniska studier). Emellertid absorberas quercetin något dåligt genom tarmväggen, vilket är anledningen till att man bör överväga quercetinfytosom. Quercetin i fytosomform är en form där där quercetin är fäst vid ett fosfolipidkomplex, vilket har visat sig dramatiskt förbättra absorptionen

Ett annat sätt att få mer näringsvärde för dina quercetinpengar: Kombinera det med C-vitamin. Quercetin med en livsmedelsbaserad C-vitaminkälla som acerola körsbär och bioflavonoider från citrus är bra. Detta kommer att ge några synergistiska effekter, vilket kommer att ge resultat vid en lägre dos.

Du kanske också är intresserad av: Moringa

Vanliga frågor om quercetin

Hur mycket Quercetin ska jag ta dagligen?

Varje märke av quercetin kommer med detaljerad information om vilken dos du ska ta dagligen. Detta tenderar att skilja sig från märke till märke, men den vanligaste dosen tenderar att vara cirka 500 mg per dag.

Denna dos är uppdelad i två eller tre tabletter som tas under dagen. Vissa människor kan till och med ta upp till 1 000 mg per dag.

Innan du tar någon form av tillskott rekommenderas det att du alltid kontaktar din läkare först för att se om dosen du tar är lämplig för dig och om det kommer att orsaka problem med medicin eller kosttillskott du redan tar.

Vem bör inte ta Quercetin?

Du bör ta periodiska pauser från quercetin då och då bara för att säkerställa att du inte upplever några biverkningar eller blir beroende av tillskottet. Det finns ett antal personer som inte alls borde ta quercetin.

Dessa inkluderar gravida kvinnor, ammande kvinnor och personer som lider av njursjukdom. Vid doser större än 1 g per dag har det förekommit rapporter om skador på njurarna. 

Vilken mat innehåller mest Quercetin?

Quercetin finns i ett stort utbud av livsmedel. Dessa inkluderar äpplen, honung, lök, röda vindruvor, hallon, körsbär, citrusfrukter och gröna bladgrönsaker. När det gäller vilken mat som innehåller mest quercetin, måste det vara lök.

Lök innehåller en hög koncentration av quercetin vilket gör dem till en fantastisk naturlig källa till antioxidanter. Om du inte är en stor lökälskare är det näst bästa att äta äpplen. Äpplen innehåller också en stor koncentration av quercetin som hjälper dig att leva en hälsosammare livsstil. 

Vad är en saker dos av quercetin?

Quercetinintaget bör aldrig överstiga 1 gram per dag, eftersom mer än den mängden kan orsaka njurskador. När du tar ett kosttillskott, följ alltid riktlinjerna på produktförpackningen.

Slutsats

Quercetin är ett av de näringsämnen som har visat sig bra för övergripande välbefinnande – eftersom det stöder immunitet och har antiinflammatoriska fördelar. Det kan därmed vara särskilt fördelaktigt för personer som kämpar med säsongsbetonade allergier. Matkällorna är rikliga (tänk frukt, grönsaker, nötter, te) och innehåller en mängd andra näringsämnen, men för att hjälpa till att hantera eller förebygga en specifik åkomma är tillskott i doser på 500 till 1000 mg vanligtvis nödvändigt. Kom bara ihåg, som med alla kosttillskott, är det viktigt att kolla med din läkare först om du har frågor eller funderingar. 

Tänk på: När det gäller att stödja övergripande immunitet bör quercetin bara vara en del av din rutin (ingenting fungerar trots allt bara av sig självt). För att ge ditt immunförsvar lite extra hjälp, försök att få sju till nio timmars sömn per natt, ät immunförstärkande mat, överväg ytterligare expertstödda kosttillskott för immunhälsa, håll dig aktiv och hantera stress eller andra befintliga hälsotillstånd du kan ha.

Foto av författare

Skrivet av: Filip

Filip är grundaren av Xtremefit och har många år av träning i bagaget. Han är mycket erfaren inom styrketräning och kost, och har genom åren lärt sig hur man formar kroppen och psyket med hjälp av kost och träning. Idag vill han med hjälp av sin kunskap hjälpa fler att göra hälsosamma val i vardagen utan att tumma på livskvaliteten.