Bästa Kiseltillskottet 2024 >> Bäst i Test & Köpguide <<

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Kisel är ett mineral som är viktigt för många funktioner i kroppen, bland annat för huden, håret och naglarna. Det kan också hjälpa till att stärka skelettet och skydda mot benskörhet. Kisel finns i många livsmedel, men det kan vara svårt att få i sig tillräckligt med kisel bara från kosten. Därför kan det vara bra att ta ett kiseltillskott.

Det finns många olika kiseltillskott på marknaden, så det kan vara svårt att veta vilket som är bäst. I den här artikeln har vi testat några av de bästa kiseltillskotten och tagit fram en köpguide som hjälper dig att välja rätt kiseltillskott för dig.

I artikeln kommer vi att gå igenom följande punkter:

 • Vilka är de bästa kiseltillskotten på marknaden?
 • Vad är kisel?
 • Vilka är kisels hälsofördelar?
 • Vilka olika typer av kiseltillskott finns det?
 • Hur väljer man rätt kiseltillskott?

Vi hoppas att den här artikeln hjälper dig att hitta det bästa kiseltillskottet för dig!

Snabbval: Bästa kiseltillskotten 2024

BILD KISELTILLSKOTT DETALJER
Healthwell Silica 250 - Bäst i Test!
★ BÄST I TEST ★
 • Excellent cooking and value under $50! Toasts 4 slices
 • 30 minute timer, 4-function cooking
 • Great for pizzas too! Easy to use settings
Pureclinica Double Strength Silica Complex - Bästa högdoserade tillskottet
 • Built-in dedicated pop-up toaster
 • Great simple cooking and reheating
 • Easy to clean w/ crumb tray
Silica Beauty Caps - Mest prisvärd
MEST PRISVÄRD
 • Roll top door for easy, safe food access
 • Fits 4 slices or 9″ pizza
 • 30 min. timer. Slip-resistant knobs
Original silicea Kiselgel - Bästa gelé
 • Fantastic for toast, pizza, even cookies!
 • Precise temp dial, 30 min. timer
 • Easy to clean. Set and forget auto off feature
Holistic Kisel - Utmanaren
 • Fantastic for toast, pizza, even cookies!
 • Precise temp dial, 30 min. timer
 • Easy to clean. Set and forget auto off feature

De 5 bästa kiseltillskotten 2024

1. Healthwell Silica 250 – Bäst i Test!

Healthwell Silica 250 - Bäst i Test!

Vad vi gillar

 • Prisvärt
 • Ger bra effekt
 • Vegansk och vegetarisk
 • Rent innehåll

Vad vi inte gillar

 • Kapslarna kan vara lite för stora att svälja för känsliga användare

Det bästa kiseltillskottet på marknaden är Healthwell Silica 250. Vi på Kroppexperten har testat tillskottet och märkt tydliga förbättringar. Lägg också till att tillskottet är väldigt prisvärt, vilket gör att det helt enkelt slår flera flugor i en smäll.

Varje kapsel innehåller 250 mg kisel från bambu, vilket är en bra källa till kisel. Det gör också att tillskottet är veganskt och vegetariskt, vilket gör det lämpat för en mängd olika kostplaner.

Kikar vi på ingredienslistan så ser vi att den ser mycket bra ut. Kapslarna innehåller endast tre ingredienser: bambuextrakt, vegetabilisk kapsel och risstärkelse. Detta gör att tillskottet kommer i en väldigt ren form, och endast använder de ingredienser som behövs för att göra det möjligt att förpacka kisel i kapslar.

Kapslarna kan antingen tas en eller två per dag, beroende på vad din kropp behöver. Det är dock bäst att börja att ta en kapsel per dag och successivt öka till två om det inte ger någon effekt över en längre tid. Tar du en kapsel per dag så kommer den minsta burken räcka i 90 dagar, vilket också gör att tillskottet räcker längre. Man kan dock beställa flera på samma gång och få en mängdrabatt vid behov.

Tillskottet har även fått många positiva recensioner från dess användare, vilket stärker får bild av att det här är det bästa kiseltillskottet på marknaden 2024. Några påpekar att kapslarna kan vara för stora att svälja, men det är individuellt och inget som verkar vara särskilt förekommande bland vår testpanel. Många har fått positiva effekter såsom bättre hår, mindre torrhet och hälsosammare naglar.


2. Pureclinica Double Strength Silica Complex – Bästa högdoserade tillskottet

Pureclinica Double Strength Silica Complex - Bästa högdoserade tillskottet

Vad vi gillar

 • Hög dosering per kapsel
 • Flera ämnen som arbetar i synergi med silikon för att maximera effektiviteten och förbättra hälsan
 • Naturlig formula
 • Räcker i 3 månader
 • Kvalitetssäkrad

Vad vi inte gillar

 • Relativt högt pris

För den som söker en hög dos kisel per portion så är det här den ultimata vägen att gå. En tablett innehåller hela 2000 mg hästsvansextrakt, vilket ger en kraftfull dos av naturligt silikon. Jag uppskattade verkligen denna höga koncentration, särskilt eftersom många andra produkter på marknaden bara innehåller hälften av denna mängd. Detta gjorde mig övertygad om att jag fick en maximal dos av det finaste naturliga silikonet i varje tablett.

Jag måste också nämna den omfattande näringsrika sammansättningen av detta tillskott. Förutom silikon innehåller det optimala koncentrationer av mangan, bor och zink. Dessa essentiella mineraler arbetar i harmoni med kisel för att ge maximal effektivitet och fördelar. Jag tyckte att denna synergistiska blandning var ett stort plus för produkten och bidrog till att förbättra min övergripande hälsa och välbefinnande.

Ett annat positivt drag med detta kiselkomplex är att det är helt naturligt. Silikonet härstammar från hästsvans, som har använts i århundraden för att stödja ledvård och förbättra hud-, hår- och tandhälsa. Jag uppskattar verkligen att Pureclinica har packat sina tabletter fulla med hästsvansextrakt för att ge mig den maximala dosen av silikon utan att behöva ta flera tabletter. Att ta en enda tablett om dagen är mycket bekvämt och sparar mig tid och besvär.

Något som också verkligen imponerade mig med detta tillskott är den exceptionella valutan för pengarna. En flaska innehåller 90 tabletter, vilket räcker i tre månader. Jämfört med andra produkter på marknaden ger denna flaska mig mycket mer för mina pengar. Jag är glad över att jag inte behöver oroa mig för att snabbt köpa en ny burk och kan vara säker på att jag har tillräckligt med produkten för en längre period.

När det gäller kvalitet och säkerhet har Pureclinica också lyckats. De har noggrant valt sina ingredienser och tillverkningspartner för att säkerställa exceptionell kvalitet. Produkten tillverkas i högteknologiska anläggningar som uppfyller strikta standarder. Detta ger mig förtroende för att jag tar ett pålitligt och säkert tillskott.

Sammanfattningsvis kan jag säga att kiselkomplexet i dubbel styrka från Pureclinica har varit en utmärkt produkt att använda vid testet. Den dubbla styrkan av silikon, den näringsrika sammansättningen och den naturliga formulan har gett mig fördelar för min hud, mitt hår och mina tänder. Den exceptionella valutan för pengarna och den pålitliga kvaliteten gör att jag känner mig nöjd och glad med mitt val. Jag rekommenderar starkt detta kiselkomplex till alla som söker ett effektivt och pålitligt tillskott för att förbättra sin övergripande hälsa.


3. Silica Beauty Caps – Mest prisvärd

Silica Beauty Caps - Mest prisvärd

Vad vi gillar

 • Naturligt kisel från bambu- och åkerfräkenextrakt
 • Förstärkt med MSM
 • Väldigt prisvärd

Vad vi inte gillar

 • En burk räcker bara i 2 månader vid rekommenderade dosen

Kiseltillskottet Silica Beauty Caps tar hem platsen som det mest prisvärda kiseltillskottet i Kroppexpertens test 2024. Här är mina tydliga beskrivningar om vad som var bra och dåligt när jag testade produkten.

Det som verkligen sticker ut med Silica Beauty Caps är dess naturliga källa av kisel från bambu och åkerfräken. Det är en stor fördel att kisel härstammar från naturliga källor, vilket ger en organisk form av kisel. Detta är viktigt för mig eftersom jag föredrar att använda naturliga och hållbara produkter för min kropp.

En annan fördel med detta tillskott är att det är förstärkt med MSM, en naturlig svavelförening. MSM har visat sig verka synergistiskt med kisel för att bidra till uppbyggnaden av hår, hud och naglar. Att ha båda dessa ingredienser kombinerade i en kapsel ger mig förtroende för att jag får en kompletterande och effektiv formel för att förbättra mitt utseende och välbefinnande.

Jag har märkt positiva resultat när jag använt Silica Beauty Caps. Mitt hår har blivit starkare och glansigare, min hud ser mer strålande ut och mina naglar har blivit starkare och friskare. Jag känner verkligen att detta tillskott har hjälpt mig att förbättra mitt utseende från insidan och ut.

En annan fördel med produkten är att den erbjuder olika förpackningsalternativ för att passa olika behov. Jag valde den större förpackningen med 240 kapslar, vilket ger mig tillräckligt med tillskott för en längre tid. Detta är också mycket prisvärt med en jämförpris på endast 1,49 kr per kapsel (2,98 kr per portion vid testets genomförande). Att få så mycket värde för pengarna är verkligen en bonus för mig och gör tillskottet väldigt prisvärt.

När det gäller nackdelar med produkten har jag faktiskt inte upplevt något negativt under min användning av Silica Beauty Caps. Produkten har fungerat väl för mig och jag har inte upplevt några oönskade biverkningar eller negativa effekter.

Slutligen vill jag nämna att Svenskt Kosttillskott erbjuder fri frakt och snabb leverans, vilket är mycket bekvämt för mig som kund. Deras kundklubb ger också möjligheten att få upp till 5% återbäring i form av bonuspoäng på alla köp, vilket jag tycker är en trevlig förmån.

Med det sagt kan jag säga att Silica Beauty Caps från Svenskt Kosttillskott är det bästa valet när det gäller kiseltillskott enligt mitt bästa i test. Dess naturliga källor av kisel, kombinerat med MSM, har visat sig vara effektivt för att förbättra håret, huden och naglarna. Dessutom erbjuder produkten ett utmärkt värde för pengarna och en bekväm köpupplevelse. Jag rekommenderar starkt Silica Beauty Caps till alla som vill främja sin skönhet och välbefinnande på ett naturligt sätt, utan att det kostar skjortan.


4. Original silicea Kiselgel – Bästa gelé

Original silicea Kiselgel - Bästa gelé

Vad vi gillar

 • Naturligt kisel från bambu- och åkerfräkenextrakt
 • Förstärkt med MSM
 • Väldigt prisvärd

Vad vi inte gillar

 • En burk räcker bara i 2 månader vid rekommenderade dosen

Det bästa kiseltillskottet i geléform i vårt test är Original silicea. Geléformen är bra då det gör tillskottet enkelt att ta och absorbera. Dessutom är produkten fri från konserveringsmedel och färgämnen, vilket är ett stort plus för dem som föredrar rena och naturliga kosttillskott.

Under min användning av Original silicea Kiselgel märkte jag att mitt hår, min hud och mina naglar förbättrades avsevärt. Mitt hår kändes mjukare och hade en fin lyster. Min hud såg friskare och mer strålande ut, och mina naglar blev starkare och mer motståndskraftiga. Jag var verkligen nöjd med resultaten och kände mig mer självsäker i mitt utseende.

En annan fördel med produkten är dess enkla dosering. Jag tog en matsked (15 ml) av gelén varje dag för att främja hälsan hos min hud, hår och naglar. För bästa resultat rekommenderas en behandling på minst tre månader, och detta var något jag följde för att uppnå optimala fördelar. Original silicea Kiselgel levererades snabbt (inom ett par dagar) och jag uppskattade den fria frakten.

En nackdel med Original silicea Kiselgel är att den endast har tre recensioner tillgängliga. Även om recensionerna är positiva och vittnar om de positiva effekterna av produkten, skulle det ha varit mer fördelaktigt att ha fler recensioner för att få en bredare bild av kundnöjdheten och resultaten.

Sammanfattningsvis kan jag säga att Original silicea Kiselgel är det bästa valet bland kiseltillskott enligt mitt bästa i test. Dess naturliga form av kiseldioxid i geléform, fri från konserveringsmedel och färgämnen, gör det till en pålitlig produkt för att förbättra hälsan hos hår, hud och naglar. Med regelbunden användning kan man förvänta sig att se märkbara förbättringar i sitt utseende. Jag rekommenderar starkt Original silicea Kiselgel till alla som söker ett effektivt och pålitligt kiseltillskott.


5. Holistic Kisel – Utmanaren

Holistic Kisel - Utmanaren

Vad vi gillar

 • Hög upptaglighet
 • Naturliga ingredienser
 • Enkel dosering (1 kapsel per dag räcker)

Vad vi inte gillar

 • Något stora kapslar

Detta kiseltillskott har verkligen utmanat testvinnaren Healthwell Silica 250 i vårt bäst i test av kiseltillskott. Här är mina tydliga beskrivningar om vad som var bra och dåligt när jag testade produkten.

Det jag gillar med Holistic Kisel är dess höga kvalitet och naturliga ingredienser. Det innehåller 250 mg rent kisel per kapsel och är tillverkat av organiska mineralföreningar. Detta gör att kroppen kan ta upp kislet på ett effektivt sätt och dra nytta av dess fördelar.

Under min användning av Holistic Kisel märkte jag att min hud, mitt hår och mina naglar förbättrades. Min hud blev klarare och mer strålande, mitt hår blev glansigare och starkare, och mina naglar blev friskare och mer motståndskraftiga. Jag märkte också att jag fick en bättre allmän hälsa och energinivå.

En annan fördel med produkten är dess enkla dosering. En kapsel per dag är tillräckligt för att ge de önskade fördelarna. Detta gör det enkelt att inkludera Holistic Kisel i min dagliga rutin utan att det blir besvärligt.

Både priset och doseringen ligger exakt på samma nivå som vår testvinnare, så det är ingen större skillnad där heller mellan dessa tillskott. Båda källorna till kisel kommer också från bambuextrakt.

När det gäller nackdelar är det värt att nämna att kapslarna kan vara lite stora för dem som har svårt att svälja tabletter, precis som vår testvinnare. Jag upplevde personligen inte några problem med detta, men det kan vara bra att vara medveten om för dem som har känslighet för stora kapslar.

Summan av kardemumman är att Holistic Kisel är en fantastisk produkt och den bästa utmanaren till testvinnaren i vårt bäst i test av kiseltillskott. Det spelar egentligen ingen roll vilken du väljer, men vi tycker att Healthwell generellt sett har många fantastiska tillskott, varvid det här tillskottet kan ses som en utmanare i dagens läge.


Kiseltillskott som stärer håret och huden

Vad är kisel?

Kisel är ett grundämne som finns naturligt i jordskorpan och är det näst vanligaste grundämnet i jorden efter syre. Kemiskt sett är kisel en halvmetall som tillhör gruppen av kiselsyror. Det har atomnumret 14 och symbolen Si i det periodiska systemet.

I naturen finns kisel främst i form av kiseldioxid, som är en förening av kisel och syre. Kiseldioxid finns i mineraler som kvarts, granit och sand. Kisel kan också hittas i växter, djur och människokroppen.

Kisel spelar en viktig roll för levande organismer, inklusive människor. Det är en viktig beståndsdel i bindväv och skelett och finns i höga koncentrationer i hud, hår, naglar, ben och brosk. Kisel är involverat i bildandet av kollagen och elastin, två proteiner som ger struktur och elasticitet åt vävnader. Det bidrar också till bildandet av benmineraler och är viktigt för att upprätthålla friska hud- och hårfolliklar.

I form av kosttillskott används kisel ofta för att främja hälsan hos hår, hud och naglar. Det kan bidra till att förbättra hudens elasticitet, stärka håret och naglarna samt främja benhälsa.

Det är viktigt att notera att kisel är ett essentiellt spårämne, vilket innebär att kroppen behöver det i små mängder för att fungera korrekt. En balanserad kost som inkluderar frukt, grönsaker, spannmål och vissa proteinkällor kan vanligtvis tillgodose kroppens behov av kisel. Kisel i kosttillskott kan vara ett alternativ för dem som har specifika behov eller vill säkerställa att de får tillräckligt med kisel.

Hälsofördelar med kisel

Det finns en anledning till att kiseldioxid kallas ”skönhetsmineralet”.

I en studie från 2005 såg 50 kvinnor med solskadad hud positiva förändringar i hår, hud och naglar efter att ha tagit ett silikontillskott i 20 veckor. Här är några hälsofördelar med kisel:

Förbättrat hår

För att avgöra hur kiseldioxid främjar hårväxt måste du börja vid roten – bokstavligen. Det har visat sig leverera viktiga näringsämnen till din hårbotten och hårsäckar, enligt en forskningsöversikt från 2016.

Och även om kiseldioxid inte har visat sig vända håravfall, kan det hjälpa till att förhindra hårbrott. En studie från 2007 som involverade 48 kvinnor med fint hår fann att deras hårstrån stärktes efter att ha tagit 10 mg kisel i 9 månader.

Yngre och fastare hud

Kisel främjar också produktionen av kollagen, som är din kropps mest förekommande protein.

Studien från år 2005 visade hur kiseldioxid hjälpte kvinnors solskadade hud. Efter att kvinnorna tagit 10 mg kiseldioxid dagligen förbättrades hudens grova struktur.

Kollagen är ansvarigt för att hjälpa din hud att behålla sin ungdomlighet genom att hålla den fast och elastisk. Det minskar också uppkomsten av fina linjer och rynkor.

Eftersom kollagenproduktionen minskar när vi åldras, enligt en studie från 2014, är kiseldioxid nyckeln till att skapa kollagen.

Starkare naglar

Kisel gynnar också dina naglar genom att leverera ortokiselsyra, en av föreningarna i kiseldioxid.

I den tidigare nämnda studien från 2005, hade ortokiselsyra en positiv effekt på sprödheten i naglarna.

Kvinna som håller i ett kiseltillskott

Vilka olika typer av kiseltillskott finns det?

Det finns olika typer av kiseltillskott tillgängliga på marknaden. Här är de vanligaste typerna av kiseltillskott:

 • Kiseltabletter: Kiseltabletter är ett populärt alternativ för den som vill ha kisel som kosttillskott. Ofta extraheras kislet från naturliga källor såsom bambuextrakt, åkerfräken eller hästsvans och alger. Dessa naturliga källor anses vara rika på kisel och kan erbjuda andra fördelaktiga näringsämnen, och kan tas som kosttillskott för att tillgodose kroppens behov av kisel.
 • Kiselgel: Kiselgel är en geléliknande form av kiseltillskott som vanligtvis konsumeras som en vätska eller i form av gelkapslar. Det kan erbjuda bättre biotillgänglighet eftersom kiseln i geléform kan vara lättare för kroppen att absorbera.
 • Kiselkomplex: Vissa tillskott kombinerar kisel med andra näringsämnen och mineraler för att ge en bredare spektrum av hälsofördelar. Dessa komplex kan innehålla ingredienser som kollagen, vitaminer eller mineraler som är viktiga för hud, hår, naglar och benhälsa.

Hur väljer man rätt kiseltillskott?

Att välja rätt kiseltillskott kan vara en individuell process som beror på dina specifika behov och preferenser. Här är en köpguide som kan hjälpa dig att fatta ett informerat beslut när du väljer ett kiseltillskott:

Identifiera dina behov

Först och främst bör du identifiera vilka specifika hälsofördelar du söker genom att ta ett kiseltillskott. Vill du förbättra hälsan för ditt hår, hud eller naglar? Behöver du stöd för att stärka skelettet eller förbättra ledhälsan? Genom att klargöra dina behov kan du fokusera på kiseltillskott som är inriktade på de områden som är viktiga för dig.

Konsultera en hälsospecialist

Det är alltid rekommenderat att rådfråga en läkare, dietist eller annan hälsospecialist innan du börjar ta något kosttillskott, inklusive kiseltillskott. De kan utvärdera din hälsa, ta hänsyn till eventuella befintliga medicinska tillstånd och rekommendera det bästa tillskottet för dina individuella behov.

Undersök marknaden

Utför noggrann forskning och jämför olika kiseltillskott på marknaden. Läs produktbeskrivningar, studera ingredienslistor och titta på tillverkarens rykte och kvalitetsstandarder. Kontrollera om tillskottet är tillverkat av pålitliga företag och om de har genomgått tester och certifieringar för kvalitet och renhet. För enkelhetens skull så kan du läsa detta bäst i test där vi har gjort allt jobb åt dig.

Välj rätt form

Kisel kan komma i olika former som tabletter, gelkapslar, geler eller vätskor. Överväg vilken form som är bekvämast för dig att ta och absorbera. Vissa personer kan ha svårt att svälja tabletter och kan föredra gelkapslar eller flytande kiselprodukter.

Biotillgänglighet

Kiselens biotillgänglighet, det vill säga hur lätt det kan tas upp och utnyttjas av kroppen, är viktig att överväga. Vissa kiselformer kan ha bättre biotillgänglighet än andra. Gelbaserade kiseltillskott kan till exempel ha bättre absorptionsförmåga jämfört med tabletter. Läs produktinformationen eller undersök kliniska studier som har utförts på tillskottet för att få en uppfattning om dess biotillgänglighet.

Källan till kisel

Kisel kan erhållas från olika naturliga källor, inklusive bambuextrakt, åkerfräken, hästsvans och alger. Vissa personer kan föredra kiseltillskott som kommer från specifika naturliga källor baserat på deras personliga preferenser eller kostrestriktioner, till exempel vegetabiliska kapslar för vegetarianer och veganer.

Kvalitet och renhet

Se till att kiseltillskottet du väljer är tillverkat av hög kvalitet och att det är fritt från föroreningar. Kontrollera om produkten har genomgått tredjepartsanalys och tester för att säkerställa kvaliteten och renheten.

Rekommendationer och recensioner

Läs rekommendationer och recensioner från andra användare för att få insikt om deras erfarenheter med specifika kiseltillskott. Detta kan hjälpa dig att få en uppfattning om produktens effektivitet och eventuella biverkningar.

Pris och värde

Jämför priser för olika kiseltillskott och bedöm värdet de erbjuder i förhållande till mängden och kvaliteten på produkten. Tänk på att det inte alltid är bäst att välja det billigaste alternativet, utan snarare att hitta en balans mellan bäst pris och kvalitet.

Sammanfattning

Kisel främjar inte hårväxt, men det stärker håret och förhindrar uttunning. Den gör detta genom att leverera viktiga näringsämnen till dina hårsäckar. Som en bonus kan det också gynna din hud och dina naglar.

Efter noggrann forskning och analys har vi utvärderat olika kiseltillskott på marknaden och kommit fram till att det bästa kiseltillskottet överlag för 2024 är Healthwell Silica 250. Med sin höga kvalitet, effektivitet och användarvänlighet har det här tillskottet imponerat på oss och visat sig vara överlägset jämfört med konkurrenterna.

Var noga med att tala med din läkare innan du försöker använda kiseltillskott för håravfall. De kan hjälpa till att avgöra om det är rätt för dig och, om det är det, ordinera rätt dos.

Foto av författare

Skrivet av: Filip

Filip är grundaren av Xtremefit och har många år av träning i bagaget. Han är mycket erfaren inom styrketräning och kost, och har genom åren lärt sig hur man formar kroppen och psyket med hjälp av kost och träning. Idag vill han med hjälp av sin kunskap hjälpa fler att göra hälsosamma val i vardagen utan att tumma på livskvaliteten.