Bästa Ginkgo Biloba 2024 – Köpguide & Bäst i Test

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Ginkgo biloba är ett växtbaserat tillskott som används för att förbättra kognitiv funktion och för att behandla kognitiv försämring.

Det är ett extrakt av ett träd från Kina och har en lång historia inom örtmedicin som behandling för allt från astma till yrsel.

Idag tar många kompletteringsentusiaster det för sina påstådda kognitiva fördelar, och det har till och med undersökts för möjliga nootropiska förmågor.

Ett tillskott med ginkgo biloba som tas i rätt dosering kan förbättra din uppmärksamhet i minst sex timmar.

Vi har tittat på alternativen för ginkgo biloba som finns på marknaden just nu och kommer med de fem bästa ginkgo biloba-tillskotten. Läs vidare för vår ranking.

BILD DETALJER
BÄST i test
Bästa Ginkgo Biloba 2024 - Köpguide & Bäst i Test
Pharma Nord Bio-Biloba
 • Per tablett: 100 mg
 • Renhet: Hög nivå
 • Pris: 4,65 kr / tablett
Bästa billiga
Bästa Ginkgo Biloba 2024 - Köpguide & Bäst i Test
WeightWorld Ginkgo Biloba Komplex
 • Per tablett: 6000 mg
 • Renhet: Hög nivå
 • Pris: 0,64 kr / tablett
Bästa Ginkgo Biloba 2024 - Köpguide & Bäst i Test
Tulip BioPharma Ginkgo Biloba
 • Per tablett: 300 mg
 • Renhet: Medel
 • Pris: 2 kr / tablett
Högst dosering
Bästa Ginkgo Biloba 2024 - Köpguide & Bäst i Test
PureClinica Ginkgo Biloba
 • Per tablett: 600 mg
 • Renhet: Hög nivå
 • Pris: 3,83 kr / tablett
Bästa Ginkgo Biloba 2024 - Köpguide & Bäst i Test
Zenement Gingko Biloba
 • Per tablett: 120 mg
 • Renhet: Hög nivå
 • Pris: 1,83 kr / tablett

Topp 5 bästa ginko biloba 2024

1. Pharma Nord Bio-Biloba – Bäst i Test!

Bästa Ginkgo Biloba 2024 - Köpguide & Bäst i Test

Pharma Nord Bio-Biloba är ett rent, enkelt och effektivt tillskott med ginko biloba som är perfekt för dig som vill motverka trötthet och utmattning eller helt enkelt behöver en extra mental energiboost. Med 100 mg ren ginkgo biloba-extrakt per kapsel är det en lagom dos och dess kapsel är superren.

Kapslarna innehåller ingenting annat än gingko giloba förutom en beläggning som tabletterna är gjorda av. Detta gör dessa tabletter till ett utmärkt val för människor som bryr sig om renhet i kosttillskott och vill undvika onödiga tillsatser.

Recensionerna är också mycket positiva, vilket bevisar att användarna tycker om denna produkt väldigt mycket. De är övertygade om att produkten har hjälpt de att att behålla vitaliteten på alla områden och känner att minnet och koncentrationen ökar. Helt klart det bästa tillskottet med ginko biloba på marknaden just nu!


2. WeightWorld Ginkgo Biloba Komplex – Bästa billiga

Bästa Ginkgo Biloba 2024 - Köpguide & Bäst i Test

Detta Ginkgo Biloba-tillskott från WeightWorld som levererar hela 6000 mg bladextrakt per kapsel (som är koncentrerat till 120 mg), vilket är en tillräcklig dos för att få bra effekt. Kapslarna är tillverkade enligt höga kvalitetsstandarder (avvisar GMP), är även lämpliga för eventuella allergiker samt är glutenfri och vegansk.

I denna burk får du en hel årsförbrukning med gingko biloba – dessutom till ett lågt pris. Du får 365 kapslar för endast 235 kr vilket gör att du kan köpa en hel årsförbrukning med än gång, och ändå komma billigt undan. Detta tillskott har också fått höga betyg av sina användare och är väldigt uppskattad i hela Europa. Vi tycker således detta är ett av de bästa tillskotten med gingko biloba på marknaden idag.


3. Tulip BioPharma Ginkgo Biloba

Bästa Ginkgo Biloba 2024 - Köpguide & Bäst i Test

Tulip BioPharma Ginkgo Biloba är ett ganska vanligt ginkgo biloba-tillskott men har hela 15000 mg ginkgo biloba (vilket motsvarar 300 mg växtextrakt), standardiserat till 24% glykosider och 6% terpenlaktoner.

Kapseln är gjord av gelatin, så tillskottet är dessvärre inte veganvänligt. Men läser man recensionerna så är det mycket positiva omdömen och många har fått positiva effekter såsom ökad blodcirkulation. Något vi verkligen gillar med detta tillskott är att det är certifierat och testat av ett tredjepartslaboratorie, vilket gör att man kan ta kapslarna med gott samvete. De tillverkas dessutom med strikta GMP-regler.

Prisnivån är i medelklassen, vilket är helt rimligt med tanke på kvaliteten och doseringen av ginkgo biloba per kapsel. En burk räcker i 4 månader, vilket är tillräckligt för att man ska kunna märka om det har någon effekt eller ej.


4. PureClinica Ginkgo Biloba – Högst dosering

Bästa Ginkgo Biloba 2024 - Köpguide & Bäst i Test

PureClinica Ginkgo Biloba är ett annat ganska ”standard” tillskott med ginkgo biloba standardiserat till 24% glykosider och 6% terpenlaktoner. Det som dock skiljer dessa kapslar från marknaden är dess dosering. Varje tablett motsvarar 30 000 mg vanlig gingko biloba, men är koncentrerat till 600 mg. Detta är mer än något annat vi har testat på marknaden, och är därmed det ultimata valet för den som söker hög dosering per kapsel.

Prisnivån är lite åt det högre hållet, men det kan vara motiverat med tanke på den högre doseringen. Man får 3 månaders förbrukning för drygt 300 kr, vilket inte är alltför ansträngande i våra ögon. Flaskan är dessutom väldigt vacker, så bara det kan vara värt några extra kronor i vårt tycke.


5. Zenement Gingko Biloba

Bästa Ginkgo Biloba 2024 - Köpguide & Bäst i Test

Ett annat bra tillskott med ginkgo biloba är detta från det relativt nya varumärket Zenement. Varje kapsel innehåller 120 mg extrakt av gingko biloba och ingredienslistan är faktiskt väldigt ren i övrigt. Det som är extra bra med detta tillskott är att det inte bara innehåller gingko biloba, utan även andra näringsrika växter och ämnen som bacopa, grönt te, L-tyrosin och många fler. Detta gör detta till ett bra helhetspaket om man inte vill köpa flera andra tillskott för att optimera sitt fokus.

Priset är också en trevlig faktor, då dessa kapslar kvalar in som några av de billigaste kapslarna per krona som vi har testat. Så för dig som vill ha mer än bara vanlig ginkgo biloba så är det här ett utmärkt val!


Vem ska köpa ginkgo biloba?

Ginkgo biloba är säkert för de flesta som vill skydda sin hjärna, förbättra blodflödet och sakta ned åldrandet. Gravida kvinnor och barn bör undvika detta tillägg eftersom det ännu inte är studerat för denna population.

Om du är diabetiker bör du också undvika det eftersom Ginkgo Biloba kan påverka insulinnivåerna. Personer som tar blodtrycksmedicin bör tala med sin läkare innan de tar detta tillägg eftersom det kan störa deras recept.

Om du planerar att opereras, undvik att ta Ginkgo biloba några veckor före operationen eftersom det kan påverka blodpropp. Du bör också undvika det i några veckor efter operationen. På grund av detta bör personer med blödningsstörningar också undvika tillskott med Ginkgo biloba om inte annat anges av en läkare.

Fördelar med ginkgo biloba

Bromsar åldrandet

Ginkgo biloba har studerats för att bromsa och förhindra kognitiv försämring på grund av ålderdom. De primära effekterna av ginkgo biloba antas vara relaterade till att bevara hjärnans funktion när du blir äldre.

En rapport som publicerades i Journal of the American Medical Association beskrev en årslång studie med 300 personer med demens eller Alzheimers sjukdom, varav hälften behandlades med ett ginkgo biloba-tillskott och hälften av dem behandlades med placebo (1).

Forskarna använde ett objektivt test av kognitiv funktion och fann att ginkgo biloba-tillskottet var associerat med en signifikant förbättring av deras kognitiva förmågor under året, jämfört med placebogruppen.

Forskarna antog att ginkgo biloba-tillskottet hjälpte till att vända några av de skador som hade inträffat i hjärnan, vilket hjälpte till att öka hjärnans funktion hos dem som svarade på tillskottet.

Alla studier har dock inte funnit någon fördel med ginkgo biloba. En stor randomiserad klinisk prövning fann motsägelsefulla resultat när det gällde att faktiskt förebygga Alzheimers sjukdom och kognitiv försämring.

Detta experiment utfördes vid University of Virginia School of Medicine och publicerades i Journal of the American Medical Association (2).

I den tilldelades över 3000 personer i åldern 75 och äldre slumpmässigt till antingen en ginkgo biloba-grupp eller en placebogrupp, och deltagarna utvärderades var sjätte månad för deras demensnivå.

Forskarna fann att ginkgo biloba inte förhindrade Alzheimers sjukdom och inte bromsade utvecklingen vid mild kognitiv försämring.

Dosering spelar roll när det gäller ginkgo biloba för att förhindra kognitiv nedgång. Som en kommentar på resultaten av några tidigare arbeten som inte hade visat några fördelar med ginkgo biloba kan det vara intressant att referera till en vetenskaplig artikel som publicerades 2015 i Journal of Alzheimers Disease. Två forskare vid University of Bari Aldo Moro i Italien noterade att kliniska prövningar som använde doser lägre än 240 mg standardiserad ginkgo biloba per dag tenderade att vara de ineffektiva (3).

Dessutom påpekade forskarna att nyare studier som specifikt inkluderade patienter med Alzheimers sjukdom tenderade att hitta fler fördelar med ginkgo biloba än de som bara tittade på lätt kognitiv funktionsnedsättning.

Dosen verkar vara ganska viktig för ginkgo biloba, åtminstone när det gäller att förebygga eller bromsa de allvarligaste typerna av kognitiv försämring, som Alzheimers sjukdom.

Relaterad artikel: Bästa hållningsvästen

Ökad uppmärksamhet

Ginkgo biloba kan öka uppmärksamheten. Som med många andra kosttillskott som har studerats för deras förmåga att behandla eller förhindra kognitiv nedgång (till exempel acetylkolin), har det också funnits intresse för att använda ginkgo biloba hos friska unga människor som ett sätt att öka kognitiv prestanda utöver baslinjenivåer.

Dess nootropa effekter undersöktes i en studie som publicerades 2000 i tidskriften Psychopharmacology (4). Denna studie involverade att ge unga, friska volontärer att öka doserna av ginkgo biloba och mäta deras kognitiva prestanda.

Dosen varierade från 120 till 360 mg ginkgo biloba-extrakt. Efter att ha granskat resultaten från de kognitiva prestandatesterna fann forskarna att både 240 mg och 360 mg resulterade i ökad uppmärksamhet.

Dessa förbättringar hölls i båda fallen i upp till sex timmar, vilket gör att ginkgo biloba är ett nootropika som är väl lämpad för långa studiesessioner eller projektsessioner som pågår en hel dag på jobbet.

Av den anledningen hittar du det ofta blandat med andra kosttillskott som förbättrar minne eller reaktionshastighet (som koffein) i nootropa läkemedel som förbättrar den kognitiva prestandan.

Du kanske också är intresserad av: Bockhornsklöver

Biverkningar av ginko biloba

Ginkgo biloba verkar inte ha allvarliga biverkningar när den tas i den rekommenderade dosen i stora kliniska undersökningar; några av de största studierna har inte funnit några gruppskillnader i biverkningar när man jämför placebogruppen och ginkgo biloba-gruppen.

Däremot så har ginkgo biloba potential att orsaka allvarliga biverkningar, inklusive krampanfall, vid höga doser, och det finns medicinska fallstudier som rapporterar om läkemedelsinteraktioner hos personer som tar receptbelagda läkemedel.

Dessa verkar vara vanligare bland läkemedel som modulerar blodets koagulationsförmåga, som warfarin och, mer relevant för många äldre, aspirin (5).

Om du redan tar aspirin för att minska risken för hjärtsjukdom, bör du först tala med din läkare innan du börjar med ett tillskott med ginkgo biloba.

Rekommenderad dos

Som nämnts tidigare, om du tar ginkgo biloba för att förebygga eller behandla kognitiv försämring, så verkar doseringen spela roll, åtminstone enligt en granskningsstudie.

Sträva efter en dos på 240 mg varje dag i detta fall, troligen uppdelad i två lika stora doser på 120 mg ginkgo biloba; en på morgonen och en på kvällen.

För att öka kognitiv prestanda verkar en bolusdos (en dos som injiceras snabbt i blodet) vara mer effektiv. En engångsdos på upp till 360 mg har använts för att öka uppmärksamheten, och dessa effekter tycks pågå i minst 6 timmar.

Vanliga frågor om ginkgo biloba

Kan ginkgo biloba hjälpa till med kognitiv försämring? Ginkgo biloba är ett tillskott som har studerats noggrant för dess förmåga att skydda din hjärna från kognitiv försämring och kanske till och med för att förbättra din kognitiva förmåga utöver din normala nivå. Det ska dock bara tas i måttliga doser, och till skillnad från vissa andra örttillskott verkar dess fördelar vara ganska fokuserade – alla effekter av detta naturligt förekommande extrakt verkar involvera din hjärna.

Vad är Ginkgo Biloba? Ginkgo Biloba är ett träd som växer främst i Kina och andra asiatiska länder. Extrakten från löv från detta träd används i växtbaserade kosttillskott, som är effektiva för att förbättra blodcirkulationen, hjärnans funktion, ångest, bronkit, astma och flera andra tillstånd.

I vilka former finns Ginkgo Biloba tillgängligt? Örtmedicinen Ginkgo Biloba finns i form av tabletter, kapslar, te och flytande extrakt.

Är Ginkgo Biloba säkert att använda? Ja, det är säkert att använda Ginkgo Biloba. I århundraden har detta träd använts för att behandla olika sjukdomar. Ginkgo är rikt på flavonoider och terpener kända för sina antioxidantegenskaper. Dessa föreningar bekämpar fria radikaler som kan orsaka skador i kroppen, vilket bevisar dess säkerhet ännu mer.

Ginkgo Biloba kan dock resultera i interaktioner med vissa läkemedel eller med vissa föreningar. De vanliga biverkningarna som observerats är allergiska reaktioner, magbesvär och huvudvärk hos individer. Se alltid till att du håller dig till dosen, läs etiketten och förstå vad som kan utlösa en allergisk reaktion när du konsumerar detta tillägg. Vi rekommenderar alltid att du rådgör med din läkare innan du tar några tillskott.

Vad är den ideala dosen av Ginkgo Biloba? Det finns ingen standardiserad dosering för att ta Ginkgo Biloba. Många kosttillskottstillverkare hävdar att det är säkert att ta Ginkgo i intervallet 120-240 mg. Det är bäst att börja med en låg dos för att kontrollera om du får några allergiska reaktioner av tillskottet. Om du mår bra kan du gradvis öka dosen. 

Vad är den ideala dosen för ångestbehandling? Extrakt av Ginkgo-blad på 80 eller 160 mg är fördelaktigt för personer som lider av ångest. Extrakten måste tas i minst fyra veckor tre gånger om dagen för att de genomförbara resultaten ska visas. 

Vad är den ideala dosen för demens och Alzheimers?  För detta tillstånd har olika studier visat att en dos i intervallet 60-480 mg kan visa sig vara effektiv. För att signifikanta resultat ska visas måste dosen fortsätta i ett år. I olika kliniska studier är den vanligaste dosen av detta växtbaserade tillskott 120-240 mg. 

Vad är den ideala dosen för synproblem? 120 mg extrakt ska tas under en period av sex månader av patienter som lider av synrelaterade problem. 

Vad är den ideala dosen för yrsel? 160 mg är den föredragna dosen för behandling av yrsel. Denna dosering måste fortsätta under en period av tre månader för att få effektiva resultat. 

Är det säkert att ta Ginkgo Biloba för behandling av schizofreni? Det finns inga solida forskningsbevis som stöder detta påstående. Emellertid har flera studier visat att ta Ginkgo Biloba dagligen, under en period av åtta till sexton veckor, kan mildra symptomen som noteras hos schizofrenipatienter. 

Interagerar Ginkgo Biloba med antikoagulantia? Ginkgo Biloba bromsar blodets koagulation. Att ta det med antikoagulantia kan öka risken för blödning eller blåmärken. Läkemedel som aspirin, warfarin, naproxen och ibuprofen ska aldrig tas tillsammans med Ginkgo-extrakt.

Kan Ginkgo Biloba-tillskott användas för behandling av hjärtsjukdomar? Ginkgo Biloba-extrakt är inte effektiva för behandling av hjärtsjukdomar. De minskar inte risken för hjärtinfarkt eller något annat hjärtrelaterat tillstånd.

Är det säkert för en gravid kvinna att ta Ginkgo Biloba-extrakt? Det finns inte tillräckligt med bevis för att fastställa om det är säkert för en gravid kvinna att använda detta växtbaserade läkemedel eller inte. Ändå kan det resultera i extra blödning eller framkalla tidig födsel. Därför är det bäst för gravida och ammande kvinnor att undvika att äta Ginkgo Biloba.

Kan tillskott med Ginkgo Biloba ges till barn? Det är inte säkert att ge Ginkgo Biloba-extrakt till barn. Vissa forskningsstudier hävdar att en kombination av ginseng- och ginkgo-extrakt kan visa sig vara säkert när det används under en kort tid. Dessutom kan Ginkgo-frön resultera i anfall och död hos barn eftersom de är giftiga (6).

Kan diabetiker ta Ginkgo Biloba-extrakt? Ginkgo Biloba kan interagera med medicinerna eller hanteringen av tillståndet.

Är det säkert att ta Ginkgo Biloba med ibuprofen?  Nej. Ginkgo Biloba kan bromsa blodets koagulation, vilket Ibuprofen också gör. Som sådan kan det vara katastrofalt att kombinera båda. Det kan också öka risken för blåmärken hos vissa individer.

Hur fungerar Ginkgo Biloba? Ginkgo Biloba-bladet är rikt på terpener och flavonoider som är naturliga antioxidanter. Dessa sänker skadorna som orsakas på grund av fria radikaler. Främst kan extraktet från bladen förbättra blodcirkulationen i kroppen.

Det är en antioxidant och är därför effektivt vid behandling av Alzheimers sjukdom. Fröna har också antimikrobiella egenskaper, men är giftiga och måste därför undvikas.

Ger Ginkgo Biloba omedelbara resultat? Nej, Ginkgo biloba erbjuder inte omedelbara resultat, och det tar ofta flera veckor innan man får märkbara resultat.

Kan Ginkgo Biloba sänka blodtrycket?  Ja, Ginkgo kan sänka blodtrycket. Men att ta det med mediciner som du redan tar för att kontrollera ditt blodtryck kan sänka det ytterligare, vilket kan orsaka problem. Detsamma är fallet med diabetiker. Ginkgo Biloba kan öka eller sänka insulinnivåerna, vilket resulterar i en obalans.

När ska jag ta Ginkgo Biloba?  Ginkgo Biloba ska tas en timme innan du lägger dig. I olika forskningsstudier har det fastställts att dessa kosttillskott kan sänka stressen avsevärt och därmed förbättra sömnkvaliteten. Därför skulle du kunna sova lugnt och börja nästa dag med extra energi för att ta dig an dina dagliga aktiviteter.

Kan Ginkgo Biloba orsaka skador på levern? Ginkgo Biloba ökade risken för levercancer när man studerade effekten på försöksdjur. Att ta tillskottet i måttlig dos och under en kort period har dock ingen effekt på leverfunktionen (7).

Var kan jag köpa Ginkgo Biloba? I allmänhet kan du köpa detta tillskott var som helst där kosttillskott säljs, till exempel ett apotek, onlinebutiker som Svensktkosttillskott och WeightWorld, eller på några naturliga hälsokost- och kosttillskottsbutiker.

Främjar Ginkgo Biloba hårväxt?  Ginkgo Biloba förbättrar blodcirkulationen, och detta kan öka upptaget av näringsämnen. Det har visat sig vara effektivt vid kliande hårbotten.

Hjälper Ginkgo Biloba en att gå ned i vikt? Ginkgo Biloba förbättrar blodcirkulationen i hela kroppen och förbättrar prestandan hos idrottare. Det finns dock inte tillräckligt med bevis för att det kan hjälpa till att bränna överskott av fett i kroppen. För att gå ner i fett måste du skapa en hälsosam livsstil som består av en balanserad och näringsrik kost och regelbunden träning.

Har Ginkgo Biloba något utgångsdatum? Ginkgo Biloba är ett naturligt bladextrakt och har i allmänhet inte ett utgångsdatum.

Kan Ginkgo Biloba hjälpa till med depression? Ja, de antiinflammatoriska egenskaperna hos Ginkgo Biloba tros bekämpa psykologiska problem som depression. Länder som Tyskland har ackrediterat detta växtbaserade tillskott som en källa för att hantera depression (8). Mer forskning behövs dock för att bekräfta detta.

Kan jag ge Ginkgo Biloba till min hund? Ja, Ginkgo Biloba rekommenderas för hundar med kognitiva störningar. Detta beror på att det har visat sig vara fördelaktigt för att stimulera cerebralt och perifert blodflöde. Men dess potential har inte utforskats fullt ut när det gäller veterinärvetenskap. Vi rekommenderar att du diskuterar dina alternativ med ditt husdjurs veterinär innan du börjar ge detta tillskott till din hund.

Är Ginkgo Biloba effektivt för behandling av hudsjukdomar? Ginkgo Biloba är en antioxidant och ökar återfuktningen som kan lindra inflammerad hud. Det har också anti-aging egenskaper och minskar grovheten genom att öka kvarhållande av fukt i huden.

Kan Ginkgo Biloba orsaka cancer? Det har funnits bevis som visar att Ginkgo Biloba kan orsaka cancer hos försöksdjur. Detta har dock inte visats i mänskliga studier, och ytterligare forskning bör bedrivas för att verifiera eller förneka dessa påståenden.

När ska jag ta Ginkgo Biloba? Du kan ta Ginkgo Biloba när som helst på dagen. I allmänhet rekommenderas det att vara konsekvent och ta samma dos varje dag. Vissa individer kan rekommendera att ta det 30-60 minuter före sängen, eftersom det kan hjälpa dig att sova lugnt.

Är Ginkgo biloba säkert att ta dagligen? Ja, Ginkgo Biloba är säkert att ta dagligen. Den mest populära dosen för demens är tre 40 mg doser dagligen. När det gäller nootropisk användning kan du använda upp till 600 mg per dag.  

Vem ska inte ta Ginkgo Biloba? Gravida kvinnor och barn ska inte konsumera Ginkgo Biloba, eftersom det kan finnas okända biverkningar. Personer som ska opereras bör sluta ta det minst 2-3 veckor innan. De ska inte heller ta det igen förrän ungefär en månad efter. Personer med blödningsstörningar ska aldrig ta Ginkgo Biloba.

Diabetiker bör undvika det eftersom det kan orsaka insulinfluktuationer, vilket kommer att göra hanteringen av diabetes svårare än den redan är. Personer som är på blodtryckssänkande mediciner bör också undvika det eftersom Ginkgo Biloba kan ha en negativ interaktion med dessa mediciner.

Sammanfattning

Ginkgo biloba är ett örtextrakt som har studerats som en behandling eller ett förebyggande medel för kognitiv försämring, demens och Alzheimers sjukdom.

Dess effektivitet för behandling och förebyggande av dessa tillstånd är kontroversiell, men om den är effektiv är effekten sannolikt optimerad vid doser på 240 mg per dag, uppdelat i två doser.

Intresset för ginkgo biloba som kognitionsskyddsmedel har också väckt intresse för möjligheten att använda det som nootropikum, och några bevis som ser ganska lovande ut har visat att det kan tas vid högre enkeldoser på 240 till 360 mg för att förbättra din förmåga att koncentrera sig.

Det är ett ganska väl tolererat tillskott, så länge du håller dig inom de rekommenderade doseringsintervallen och du inte tar det tillsammans med receptbelagda läkemedel utan att fråga din läkare först, särskilt om dina läkemedel involverar föreningar som påverkar blodets koagulationsförmåga, som aspirin eller warfarin.

Sammantaget visar ginkgo biloba betydande löften när det gäller att bevara hjärnans kognitiva funktion när du blir äldre, och till och med öka dess kognitiva- och uppmärksamhetsförmågor utöver din normala nivå.

Foto av författare

Skrivet av: Filip

Filip är grundaren av Xtremefit och har många år av träning i bagaget. Han är mycket erfaren inom styrketräning och kost, och har genom åren lärt sig hur man formar kroppen och psyket med hjälp av kost och träning. Idag vill han med hjälp av sin kunskap hjälpa fler att göra hälsosamma val i vardagen utan att tumma på livskvaliteten.