Bästa Forskolin 2024 – Stort Test av Forskolin

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Forskolin är en populär ingrediens som härrör från roten av en växt i mintfamiljen. Traditionellt har Forskolin-extrakt använts i århundraden för att förbättra allmän hälsa och välbefinnande. Med avancerad forskning och studier är Forskolin nu en välkänd ingrediens som läggs till i olika viktminskningstillskott som exempelvis bantningspiller.

Studier tyder på att Forskolin hjälper till med viktminskning genom att aktivera cAMP, vilket ger signaler för att bränna fettceller i kroppen. Andra studier tyder också på dess fördelar i muskelbildning, förbättring av blodcirkulationen och hantering av glaukom.

Det finns många Forskolin kosttillskott tillgängliga idag, men inte alla är de bästa att använda.

Snabb översikt över bästa forskolin kosttillskott 2024

PRODUKT DETALJER
BÄST I TEST
WeightWorld Forskolin
 • Forskolin-extrakt per kapsel: 1000 mg
 • Pris: Låg
 • Kvalitet: Hög
Core Forskolin
 • Forskolin-extrakt per kapsel: 250 mg
 • Pris: Medel
 • Kvalitet: Hög
Bästa sammansatta paketet
SWEDISH SUPPLEMENTS
Hellfire Forskolin
 • Forskolin-extrakt per kapsel: 180 mg
 • Pris: Hög
 • Kvalitet: Medel

I den här artikeln

Topp 3 bästa forskolin kosttillskott 2024

1. WeightWorld Forskolin – Bäst i Test 2024!

WeightWorld Forskolin - Bäst i Test

Det kosttillskott med Forskolin som är bäst i test 2024 är detta från WeightWorld. Det står sig starkt på många punkter, vilket gör att vi starkt rekommenderar detta tillskott till alla som vill börja ta forskolin.

Till att börja med innehåller varje kapsel 1000 mg ört kosttillskott, en mycket kraftfull dos vid jämförelse med andra Forskolin produkter. Det gör att du absolut klarar dig med en kapsel om dagen, för att då få en hög dos av högkvalitativt forskolin. Detta tillsammans med den låga prislappen gör den väldigt attraktiv då man får mycket forskolin per krona.

Några andra saker vi uppskattar med detta tillskott är att den är både vegansk, glutenfri, GMP-certifierad samt GMO-fri. På så sätt passar den alla olika typer av personer som vill ta forskolin. När vi tittar på innehållsförteckningen så tycker vi också att den ser bra ut. Kapslarna innehåller brunt rismjöl och ett antal antiklumpningsmedel för att göra intaget av forskolin till bästa möjliga upplevelse.

Användarrecensionerna är samtidigt mycket positiva, och flera är nöjda med deras effekter av tillskottet. Några rapporterar att de har upplevt mindre hungerkänslor samt att de har minskat kroppsfett samtidigt som de bibehållit sina muskler. De har också en nöjdhetsgaranti, vilket innebär att om man inte är nöjd så får man pengarna tillbaka. Med det sagt är detta verkligen ett toppenbra, prisvärt samt högkvalitativt tillskott med forskolin som vi verkligen rekommenderar!


2. Core Forskolin

Core Forskolin

Detta forskolin-tillskott från varumärket Svensktkosttillskott är ytterliggare ett riktigt bra tillskott på marknaden. Det vi tycker om med detta tillskott är många saker.

Prislappen för denna burk är inte så långt ifrån WeightWorlds forskolin, men något dyrare per kapsel. Innehållet i varje kapsel ser också lovande ut efter att ha granskat innehållsförteckningen. Varje kapsel innehåller bland annat maltodextrin, Coleus Forskohlii-extrakt (från Coleus Forskohlii-rot, 10% forskolin), emulgeringsmedel (magnesiumsalter av fettsyror) och andra ämnen för att få ett bra upptag och en bra kapsel.

I jämförelse med vår bäst-i-test-vinnare så innehåller dock varje kapsel en mindre mängd forskolin, vilket drar ned vårt helhetsbetyg. Varje kapsel ger 250 mg Coleus Forskohlii-extrakt, vilket från 10% koncentration då ger 25 mg forskolin. Det gör alltså att det är lite dyrare än WeightWorlds forskolin, räknat per kapsel.

Användarna som konsumerar produkten är dock mycket nöjda. De upplever positiva effekter efter att de har börjat ta dessa kapslar. Med det sagt är detta ett väldigt bra val om du vill ha en mindre dos per kapsel än ovan, och ha ett relativt billigt forskolin-tillskott!


3. SWEDISH SUPPLEMENTS Hellfire – Bästa sammansatta paketet

SWEDISH SUPPLEMENTS
Hellfire Forskolin

Ett annat mycket bra val när det kommer till forskolin-tillskott är detta från det det svenska varumärket SWEDISH SUPPLEMENTS. Denna burk kan se skrämmande ut från utsidan, men den är faktiskt inte så läskig som den ser ut.

Fördelen med detta tillskott är att den har flera ämnen, alltså inte bara forskolin. Kapslarna innehåller exempelvis också grönt te, koffein, ingefärsrot, paradisfrö och en mängd andra näringsrika ämnen. Du får alltså flera hälsosamma ämnen i en enda kapsel, som alla samverkar för att möjliggöra fettförbränning och viktminskning.

Nackdelen med detta tillskott är att det är ganska dyrt. Man får cirka 180 mg forskolin per kapsel, och man rekommenderas att ta 3 kapslar om dagen. Det gör att en burk räcker i cirka en månad. Med ett pris på cirka 300 kr så blir detta en ganska ordentlig månadskostnad. Men vill man gå ned i vikt så vill man, och det här kan vara ett bra hjälpmedel på vägen dit.


Hur vi rankade bästa Forskolin-tillskott

Det finns hundratals Forskolin kosttillskott tillgängliga på marknaden, och alla hävdar att de är effektiva, naturliga och säkra för viktminskning och bättre sömn. Men många av dessa är inte värdefulla och är bara slöseri med pengar.

Vi vet att det är utmanande för dig att välja rätt kosttillskott; därför har vi förberett ovanstående lista över de bästa Forskolin kosttillskotten baserat på följande ranking-faktorer.

Dosering av Forskolin

Den viktigaste punkten att tänka på i Forskolin kosttillskott är doserna; studier tyder på att en dos på cirka 250 mg till 600 mg Forskolin per dag är nödvändig för optimala fördelar. Därför rangordnar vi de kosttillskott som innehåller minst 250 mg till 500 mg Forskolin per portion.

Koncentration av Forskolin

De flesta Forskolin kosttillskott ligger på en koncentration på mellan 10 till 20 procent, vilket betyder att 10 till 20 procent av tillskottet är rikt på aktiva ingredienser. Vissa kosttillskottsföretag hävdar också att de har en koncentration runt 95 procent, men detta är bara en myt.

Tillverkarens transparens och rykte

Vi inkluderar företag och tillverkare som är transparenta, ärliga och pålitliga. De avslöjar alla ingredienser, Forskolin-doser, kundbetyg och information relaterade till Forskolin-tillskottet. Om tillverkaren inte avslöjar ingredienserna eller deras doser, finns det en chans att kosttillskottet innehåller ingredienser av låg kvalitet eller ger biverkningar.

Företagets rykte spelar också roll, och vi rankar företag med goda erfarenheter av att producera kosttillskott av högsta kvalitet.

Ärliga annonserade förmåner

Många tillverkare gör stora påståenden som är orealistiska, som att gå ner i vikt genom att konsumera Forskolin-tillskott i en vecka, vilket är omöjligt. Inget tillskott kan fungera drastiskt; därför betraktar vi de företag som marknadsför sina produkter med vetenskapligt bevisade och verkliga fördelar.

Vetenskaplig underbyggd forskning

Vi letar också efter laboratorietester, kliniska prövningar eller vetenskaplig forskning kopplad till kosttillskotten. De flesta företag investerar dock inte i kliniska prövningar. Ju mer forskning som stöder ett kosttillskott, desto högre rankar vi dessa formler.

Pengarna-tillbaka-garanti

Vissa kosttillskott på denna lista erbjuder en pengarna-tillbaka-garanti och returpolicy. Varje kosttillskott är tyvärr inte effektivt för varje individ. Därför gillar vi erbjudandena som erbjuder en återbetalningspolicy till sina kunder.

Pris

Vi undersöker Forskolin-tillskott i olika prisklasser, men alla erbjuder bra valuta för konsumenternas pengar. Vi anser att kosttillskotten ska vara prisvärda och kostnadseffektiva för dig. Därför, från vår lista, kommer du att få det bästa Forskolin-tillskottet i din budget oavsett om du vill spendera mer eller mindre.

Kompletterande ingredienser

Det grundläggande syftet med ett Forskolin-tillskott är att erbjuda högre doser av Forskolin. Men kompletterande ingredienser som koffein eller grönt te-extrakt förbättrar fördelarna.

Vi använder dessa värdefulla faktorer för att rangordna produkter i vår lista över bästa de bästa Forskolin-tillskotten 2024.

Vad är Forskolin?

Forskolin är en naturlig ingrediens som härrör från roten av en växt kopplad till mintfamiljen. Den kommer ursprungligen från Indien, Nepal och Thailand och har använts som ayurvedisk medicin för att stödja hälsa och välbefinnande i århundraden.

Efter vetenskaplig forskning och studier läggs Forskolin nu till i många viktminskningstillskott för att öka ämnesomsättningen, bränna fett och kontrollera vikten.

Vem bör konsumera Forskolin?

Vissa människor använder Forskolin kosttillskott för viktminskning, medan andra använder dem för att bygga muskler samtidigt som de bränner fett. Du kan prova Forskolin kosttillskott:

 • Om du kämpar för att gå ner i vikt
 • Om du försöker bygga muskelmassa
 • Du vill bryta igenom viktminskningsplatåer
 • Eller så behöver du en extra boost riktad mot överflödigt magfett.

Enligt några studier släpper Forskolin trycket på ögat för att behandla glaukom, och andra studier visar att dess effekter liknar andra astmaläkemedel.

Dessutom föreslås det att Forskolin också är effektivt för att hantera idiopatisk kongestiv kardiomyopati, ett hjärttillstånd som leder till hjärtsvikt.

Hur fungerar Forskolin?

Studier har visat att Forskolin stimulerar adenylatcyklas klass III, ett viktigt enzym som reglerar alla celler och underlättar signaleringen av kemiska meddelanden från utsidan till insidan av de mänskliga cellerna.

På grund av detta verkningssätt har Forskolin varit effektivt för patienter med glaukom och astma. Dessutom stimulerar det frisättningen av fett från fettceller, vilket stöder viktminskning och muskelutveckling.

Biverkningar associerade med Forskolin

Forskolin ger inga biverkningar om det tas i rekommenderade doser av friska individer. Men vissa människor upplever milda biverkningar som:

 • Matsmältningsbesvär, förstoppning eller diarré.
 • Huvudvärk.
 • Obehaglig smak.
 • Illamående eller kräkningar.

Vissa studier tyder på att intravenös konsumtion av Forskolin är kopplad till rodnad, lågt blodtryck och snabbare hjärtslag. Inandning av Forskolin kan orsaka rastlöshet, hosta och skakningar, och ett fåtal personer upplever irritation i ögonen och stickande känsla vid exponering av Forskolin-pulver.

Vi rekommenderar att du rådfrågar en läkare innan du konsumerar några Forskolin-tillskott för att undvika eventuella biverkningar.

Vad är den rekommenderade dosen av Forskolin?

Många studier använder Forskolin i en dos på cirka 250 mg till 600 mg per portion med 10% koncentration. Men några studier tyder på optimala fördelar vid en dos på 10 mg.

Vi behöver mer forskning och kliniska prövningar för att verifiera den mest effektiva men också säkra dosen av Forskolin. Vi rekommenderar att du följer rekommenderade doseringsinstruktioner på förpackningen med Forskolin-tillskottet du använder. De flesta kosttillskott-företagen rekommenderar att konsumera 350 mg till 500 mg Forskolin per dag för optimala fördelar.

Forskolin mot Garcinia Cambogia

Forskolin och Garcinia Cambogia är båda växtextrakt som används för olika ändamål. Dessa ingredienser har liknande egenskaper; därför är det viktigt att känna till några fakta om dem.

 • Både Forskolin och Garcinia Cambogia är säkra att använda hos friska vuxna om de konsumeras i rekommenderade doser.
 • Både Forskolin och Garcinia Cambogia används för sina viktminskningsfördelar.
 • Forskolin hjälper till att gå ner i vikt genom att öka ämnesomsättningen och bränna fett.
 • Garcinia Cambogia bekämpar hungerbegär, minskar aptiten och blockerar bildningen av överflödigt fett, vilket hjälper till att snabbare gå ned i vikt.
 • Forskolin har bevisade effekter av att hantera symtom på glaukom, blodtryck och idiopatisk kardiomyopati, medan Garcinia Cambogia främst är förknippad med viktkontroll.

Du kanske också är intresserad av: Bästa vätskedrivande

Vad Forskolin är bra för enligt vetenskapen

Det finns inte mycket forskning om Forskolin-extrakt, och vi behöver fler vetenskapliga studier för att bevisa dess fördelar. Men enligt studier är Forskolin ett viktminskningshjälpmedel och har visat sig medföra några fördelar.

En studie publicerad i Molecular Pharmacology 1982 tyder på att Forskolin ökade AMP-produktionen hos råttor, vilket resulterade i mer fettförbränning. På grund av resultaten av denna studie kallar forskarna Forskolin för ”ett nytt lipolytiskt medel.”

Vi har flera delar av forskning utförd på råttor som visar på fördelar i viktminskningsyften; dock utfördes endast två studier på människor. En studie från 2005 på 23 kvinnor fann att 250 mg 10% Forskolin-extrakt dämpar viktökning hos överviktiga kvinnor med noll rapporterade biverkningar.

I en annan studie publicerad i Obesity Research undersöktes en grupp av 30 överviktiga män som konsumerade 250 mg 10%-Forskolin-extrakt i 12 veckor. Efter 12 veckor observerade forskarna mer fettförlust och ökad muskelmassa än kontrollgruppen som tog placeboformeln.

De observerade också att män som konsumerade Forskolin-extrakt hade högre testosteronnivåer i kroppen i slutet av de 12 veckorna. Testosteron är ett viktigt hormon som hjälper till att gå ner i vikt, förbättrar sexlusten och förbättrar muskelutvecklingen.

Forskolin är också kopplat till glaukomlindring. En studie 2013 visade att Forskolin minskade ögontrycket med 10% efter 30 dagars kontinuerlig Forskolinkonsumtion. Vidare föreslår forskare att en högre koncentration av Forskolin kan leda till en mer betydande minskning av ögontrycket. Därför konsumerar många Forskolin-tillskott, ofta blandade med rutinflavonoider, för bättre ögonhälsa och glaukom.

Några studier sammankopplar också Forskolin till astmabekämpande fördelar. I en studie från 2006 bad forskare 40 personer, både vuxna och barn, att konsumera Forskolin eller natriumkromoglykat i sex veckor. Efter sex veckor fann de att deltagare som konsumerade Forskolin-tillskott hade färre astmaanfall än den andra gruppen.

En annan studie i Mexiko tyder också på att en 10 mg daglig dos av Forskolin ger liknande fördelar för astmatiska patienter som Qvar (ett populärt astmaläkemedel). Båda kosttillskotten minskar symtomen och antalet astmaanfall avsevärt.

Högt blodtryck är ett utbrett tillstånd och en ledande indikator på hjärtsjukdom. I en studie från 2011 fann forskarna att Forskolin hjälper till att sänka blodtrycket och förebygga hjärtsjukdomar.

Dessutom, Forskolin extrakt hjälper också till att hantera blodsocker. I en studie från 2014 fann forskare att Forskolin minskar blodsockernivån hos råttor. Dessa resultat visar att Forskolin också kan bidra till att sänka blodsockernivån hos diabetiker och prediabetiska patienter. Vi kräver dock mer forskning för att verifiera dessa fördelar.

Slutligen används Forskolin också vid behandling av Alzheimers sjukdom. En studie 2016 tyder på att Forskolin minskade plack och inflammation i hjärnan hos råttor som lider av Alzheimers sjukdom.

Vanliga frågor om Forskolin

Kan jag få Forskolin från vilken mat som helst?

Forskolin kommer från en ört från myntafamiljen, och inga studier har analyserat fördelarna med att konsumera örten som helhet. Alla studier bevisar fördelarna med Forskolin-extrakt.

Är Forskolin säkert att konsumera?

Forskolin är en säker ingrediens att använda om den tas av friska vuxna i optimala doser.

Vad är Coleus Forskohlii?

Indisk Coleus-växt, även känd som Coleus Forskohlii, är växten som Forskolin härrör från.

Var finns Forskolin naturligt?

Forskolin kommer från en växt med ursprung i Indien, Thailand och Nepal.

Vilka är hälsofördelarna med Forskolin?

Forskolin är förknippat med flera fördelar såsom viktminskning, muskeluppbyggnad, glaukom och dämpa astmabesvär.

Vilket verkningssätt har Forskolin?

Forskolin stimulerar adenylatcyklas klass III, ett enzym som reglerar mänskliga celler. På grund av detta enzym stöder Forskolin viktminskning, muskelutveckling och fettförbränning.

Hur hjälper Forskolin till viktminskning?

Många studier har bevisat effekterna av Forskolin för viktminskning. Det kallas ett nytt lipolytiskt medel av forskare.

Hur kan jag köpa Forskolin kosttillskott?

Du kan köpa Forskolin kosttillskott från många butiker eller online. Många stora apotekshandlare, avdelningar och livsmedelsbutiker har också Forskolin-tillskott. Våra favoriter, omdömen samt länkar till den billigaste butiken för respektive produkt ser du ovan.

Vad är skillnaden mellan Forskolin och Garcinia Cambogia?

Forskolin och Garcinia Cambogia är välkända ingredienser inom viktminskning. Forskolin signalerar kroppen att bränna fettceller för energi, och Garcinia Cambogia verkar genom att minska aptiten .

Hur kan jag konsumera Forskolin kosttillskott?

Du måste följa de rekommenderade instruktionerna på förpackningen. De flesta kosttillskott finns dock i pulver- och kapselform. Ta bara en skopa Forskolin pulver dagligen eller en till två kapslar för optimala fördelar.

Har Forskolin kosttillskott några biverkningar?

Nej, det ger vanligtvis inga biverkningar på friska vuxna. Men ett fåtal personer upplever diarré, förstoppning, matsmältningsbesvär, rodnad eller huvudvärk efter att ha konsumerat Forskolin-tillskott.

Vilken är den optimala dosen av Forskolin?

De flesta kosttillskott har mellan 250 mg till 600 mg Forskolin per portion. Men vissa kosttillskott har även en ännu högre dos av Forskolin.

Vilken är den bästa koncentrationen av Forskolin?

Många topprankade Forskolin-tillskott innehåller en koncentration på 10%, men ett fåtal företag lägger till så mycket som 20% Forskolin i sina kosttillskott.

Gör Forskolin kosttillskott viktminskning lättare?

Även om Forskolin inte är en magisk ingrediens och inte kan fungera som en genväg för viktminskning, gör det att man går ned i vikt lättare än vanligt. Det bästa sättet att stödja dina viktminskningsmål är att välja en diet med kaloriunderskott och en hälsosam livsstil.

Hur mycket vikt kan jag gå ner genom att konsumera Forskolin?

Vissa studier drog slutsatsen att Forskolin kunde hjälpa till att gå ned cirka 4 kg på 8 till 12 veckor. En annan studie fann att deltagarna hade minskat BMI med 2,5% efter åtta veckors Forskolinkonsumtion.

Vad är cAMP?

cAMP, även känd som cykliskt adenosinmonofosfat, är en molekyl gjord av adenosin, en nukleotid som bildar DNA och RNA. cAMP aktiverar proteiner, ändrar hormonnivåer, påverkar cellreaktioner och ökar energinivåerna i kroppen. Forskolin har bevisade fördelar med att öka cAMP-nivåerna i kroppen.

Vad får vi av Forskolin kosttillskott?

Huvudingrediensen i Forskolin-tillskott är Forskolin blandat med en vegansk kapsel. Men vissa företag lägger också till fler kompletterande ingredienser, såsom grönt teextrakt, koffein, gurkmeja och andra ingredienser i Forskolin-tillskott för att maximera dess fördelar.

Vilka är de bästa Forskolin-tillskotten?

Alla Forskolin-tillskott i vår lista är de bästa formlerna som finns tillgängliga 2024. Du kan granska listan och välja de kosttillskott som passar dig bäst.

När ska jag ta Forskolin kosttillskott?

Vi rekommenderar att du följer instruktionerna på förpackningen till det Forskolin-tillskott du använder. Du kan dock ta det när som helst på dygnet. Om Forskolin-tillskottet innehåller något stimulerande som koffein, är det rekommenderat att du konsumerar det på morgonen eller förmiddagen.

Varför används Forskolin?

De flesta använder Forskolin som ett viktminskningshjälpmedel, men det är också användbart för glaukom, astma och muskeltillväxt.

Är Forskolin bra för vårt hjärta?

Enligt vissa studier hjälper Forskolin till att sänka blodtrycket och öka blodcirkulationen; så det är bra för hjärtat. Vissa studier anser också Forskolin som en fördelaktig ingrediens för idiopatisk kardiomyopati.

Är Forskolin kopplat till leverskada?

En studie utförd på möss tyder på att Forskolin-extraktet ökade levertoxiciteten, och alltså inte är kopplat till leverskada.

Orsakar Forskolin fettlever?

A: Forskolin ökar fettförbränningen genom att stimulera ett enzym i samband med lipolys. Några studier tyder på att det kan orsaka fettleversjukdom. Det behövs dock fler studier för att verifiera dessa effekter.

Ökar Forskolin testosteronnivåerna?

En studie visar att Forskolin höjde nivån av testosteron hos män under 12 veckor.

Jag är diabetiker – kan jag ta Forskolin?

Inga rapporter eller studier visar att Forskolin är farligt för diabetiker. Men om du regelbundet konsumerar någon medicin eller har komorbiditet, rekommenderar vi att du rådfrågar en läkare innan du konsumerar Forskolin.

Kan jag ta Forskolin med blodförtunnande medel?

Några studier visar på att Forskolin interagerar med blodförtunnande medicin; rådfråga därför din läkare för att veta om eventuella biverkningar av läkemedelsinteraktioner.

Att ta med sig

Forskolin, ett extrakt från roten av en växt från mintfamiljen, har använts som en traditionell medicin för att förbättra hälsa och välbefinnande. Under senare tid har det blivit populärt på grund av dess viktminskningsegenskaper.

Det hjälper till att gå ner i vikt genom att öka ämnesomsättningen, bränna fett och öka cellulär energi. Studier visar också att Forskolin är en fördelaktig ingrediens för astma, glaukom och hjärtproblem.

Med ökande efterfrågan har vi idag hundratals Forskolin-tillskott på marknaden. Men alla av dem är inte fördelaktiga och effektiva för dig. För att hjälpa dig välja de bästa Forskolin-tillskotten har vi därför testat de olika forskolin på marknaden och hittat de som är bäst i test!

Foto av författare

Skrivet av: Filip

Filip är grundaren av Xtremefit och har många år av träning i bagaget. Han är mycket erfaren inom styrketräning och kost, och har genom åren lärt sig hur man formar kroppen och psyket med hjälp av kost och träning. Idag vill han med hjälp av sin kunskap hjälpa fler att göra hälsosamma val i vardagen utan att tumma på livskvaliteten.