Bästa Djävulsklo-tabletter för Människor 2024 (BÄST I TEST)

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Efter en viss ålder börjar många av oss uppleva ledvärk. Vi kan känna obehag i ländryggen, knäna och höfterna som ett resultat av fysisk aktivitet eller helt enkelt som en konsekvens av tidens gång. Men betyder det att du måste acceptera att leva med detta obehag dag efter dag?

Djävulsklo eller Harpagophytum är en växt med kända smärtstillande egenskaper. Trots att det är ett traditionellt botemedel har medicinska myndigheter runt om i världen insett dess potential att lindra mindre ledsmärtor. Om du vill lära dig mer om fördelarna med detta naturliga botemedel, fortsätt att läsa vår guide!

TILLSKOTT
BÄST I TEST
Biotiva Djävulsklo Kapslar - Bäst i Test
 • Andel harpagosid: 2,7%
 • Antal kapslar: 120
 • Ekologisk: Ja
Vitamintrend Djävulsklo Kapslar
 • Andel harpagosid: 1,2%
 • Antal kapslar: 180
 • Ekologisk: Nej
fairvital Djävulsklo Kapslar
 • Andel harpagosid: 1,2%
 • Antal kapslar: 90
 • Ekologisk: Nej

Sammanfattning

 • Djävulsklo är en afrikansk växt med smärtstillande, antioxidant och antiinflammatoriska egenskaper.
 • Olika studier utförda över hela världen har visat att det kan bidra till att lindra vissa artikulära och matsmältningsbesvär.
 • Du bör överväga olika faktorer innan du köper djävulsklo-tillskott. Dessa inkluderar kostrestriktioner du kan ha, den del av växten som används i produkten och dess harpagosidkoncentration, bland annat.

De bästa djävulsklo-tillskotten för människa 2024

Den smärtstillande effekten av produkter som innehåller djävulsklo kan variera mycket, eftersom varje formula ger väldigt olika resultat. För att hjälpa dig att fatta rätt beslut har vi valt ut de som enligt vår analys är bäst på marknaden:

1. Biotiva Djävulsklo Tabletter – Bäst i Test 2024!

Biotiva Djävulsklo Kapslar - Bäst i Test

Fördelar

 • Ekologiskt innehåll
 • 2,7% harpagosid
 • Flaska av återvunnen PET
 • Planerat träd för varje såld flaska

Nackdelar

 • Inga nackdelar hittade

Biotiva Djävulsklo-kapslar med extrakt är ett ekologiskt kosttillskott som är utsett till årets bäst i test-vinnare. Produkten är gjord av ett ekologiskt extrakt av djävulsklo, som är känt för sina antiinflammatoriska egenskaper och hjälper till att lindra smärta i leder och muskler.

Vad som gör Biotivas djävulsklo-kapslar särskilt unik är att det är ett ekologiskt val. Det innebär att produkten är gjord av ingredienser som odlats utan användning av kemiska bekämpningsmedel och gödningsmedel, vilket gör det säkrare och mer hälsosamt för både människor och miljön.

Biotiva Djävulsklo-tabletter är lätta att använda och kan tas som en daglig kosttillskott. De är också gjorda av högkvalitativa ekologiska ingredienser och är fri från tillsatser. Varje kapsel innehåller 2,7% harpagosid, det aktiva ämnet i djävulsklo, vilket är mer än många av de andra tillskotten som finns på marknaden. Det gör att tillskottet är mer effektivt. Kapslarna passar för alla typer av koster, oavsett om du är laktosintolerant, vegan (kapslarna är utan gelatin), vegetarian, sojaallergiker eller annat.

Flaskan är gjord av återvunnen PET, vilket gör det till ett hållbart val. Ett ytterligare initiativ som görs av Biotiva är att de planterat ett träd för varje såld produkt – vilket vi tycker är helt fantastiskt.

Trots alla dessa fördelar så är detta djävulsklo-tillskott billigare än sina konkurrenter, särskilt om man kollar på priset per harpagosid (vilket är det som ger effekt). Att välja Biotiva djävulsklo är därmed det självklara valet för oss, vilket gör det till vår självklara bäst i test-vinnare 2024.


2. Vitamintrend Djävulsklo Kapslar

Vitamintrend Djävulsklo Kapslar

Fördelar

 • Rent innehåll
 • Lågt pris
 • Många positiva recensioner
 • Lindrar smärta

Nackdelar

 • Ingen svensk innehållsförteckning

Dessa kapslar för människor med djävulsklo från Vitamintrend är marknadens bästa 2024 enligt oss. Det är ett kraftfullt och effektiv kosttillskott, som fått många positiva recensioner tack vare sina fördelaktiga egenskaper. Produkten innehåller 1530 mg djävulskloextrakt per dagsdos, som är fördelad över 3 kapslar per dag, vilket är en hög dos för att hjälpa till att lindra smärta och inflammation i kroppen.

Kapslarna med djävulsklo är känt för att hjälpa till att lindra smärta i leder och muskler, samt minska svullnad och ödem. Produkten kan också hjälpa till att förbättra blodcirkulationen och öka flexibiliteten i kroppen. Dessutom är produkten gjord av högkvalitativa ingredienser och är fri från tillsatser, vilket gör den säker och lämplig för daglig användning.

Som pricken över i:et så är tillskottet helt veganskt och innehåller inga tillsättningsmedel. Det innebär att det är fritt från fruktos, laktos, gluten, gelatin, färgämnen, GMO och alla onödiga ämnen som kan tänkas finnas i tillskott – vilket gör det till ett väldigt rent tillskott.

Eftersom tabletterna har fått många positiva recensioner så finns det en hel del bevis på att det faktiskt fungerar, och att det är effektivt. Många kunder som använt produkten har rapporterat om snabb och långvarig lindring av smärta och inflammation, samt förbättrad rörlighet och flexibilitet i kroppen.

Sammanfattningsvis, om du är ute efter en kraftfull och effektiv lösning för att lindra smärta och inflammation i kroppen, så är dessa kapslar från Vitamintrend absolut ett bra val.


3. fairvital Djävulsklo Kapslar

fairvital Djävulsklo Kapslar

Fördelar

 • Lindrar smärta effektivt
 • Fler extrakt för ännu fler hälsofördelar
 • Billig

Nackdelar

 • Effekten hos användarna varierar
 • Ingen svensk innehållsförteckning

Dessa kapslar med djävulsklo är en kraftfull kombination av naturliga ingredienser som hjälper till att lindra smärta och inflammation i kroppen. Produkten innehåller främst extrakt av djävulsklo, men också extrakt av salix alba (vitpilextrakt), som är känt för att minska svullnad och ödem samt förbättra blodcirkulationen.

Kapslarna med djävulsklo är lätta att använda och kan tas som en daglig kosttillskott. De är också gjorda av högkvalitativa ingredienser och är fri från tillsatser. Produkten är också lämplig för vegetarianer och veganer, samtidigt som den är GMO-fri, laktosfri och glutenfri, vilket gör den lämplig för i princip alla människor.

De är ett utmärkt val för personer som lider av smärta och inflammation i leder, muskler och rygg. Produkten kan hjälpa till att lindra smärta och svullnad, samt förbättra rörligheten i kroppen. Dessutom kan det hjälpa till att förbättra blodcirkulationen och lindra trötthet i benen.

Sammanfattningsvis, om du är ute efter en naturlig och effektiv lösning för att lindra smärta och inflammation i kroppen, så är dessa djävulsklo-tabletter ett bra val för dig. Produkten är enkel att använda, gjord av högkvalitativa ingredienser och är fri från tillsatser. Helt klart ett av de bästa valen av djävulsklo för människor på marknaden idag!


Allt du behöver veta om djävulsklo

Djävulsklo är en afrikansk växt med medicinska egenskaper erkända för att behandla led- och matsmältningsbesvär. Effektiviteten av kosttillskott som innehåller denna ingrediens kan dock variera beroende på koncentrationen av terapeutiskt aktiva komponenter.

Vad är egentligen djävulsklo?

Harpagophytum procumbens, även känd som djävulsklo eller gripväxt, är en växt med ursprung i södra Afrika. Sedan urminnes tider har det ansetts vara ett traditionellt läkemedel som används för en mängd olika tillstånd, allt från feber till diabetes eller blodsjukdomar (1).

Dess medicinska egenskaper finns i dess rötter, och mer specifikt i de sekundära knölrötterna. När denna del av växten är torkad kan det erhållna pulvret läggas till avkok, infusioner eller omslag. Numera kan man även hitta flytande och torra extrakt från roten av djävulsklo (2).

Vilka egenskaper har denna växt?

När vi undersöker roten till djävulsklo märker vi att den innehåller ett stort antal olika föreningar. Dessa ämnen inkluderar aminosyror, kolhydrater, flavonoider och fytosteroler. Men dess aktiva beståndsdel är harpagosid, en molekyl som verkar vara ansvarig för de flesta av växtens effekter på organismen.

Tyvärr har forskarna ännu inte helt förstått dess verkningsmekanism. Trots detta stora mysterium har djävulskloextrakt visat sig ha antiinflammatoriska, smärtstillande och antioxiderande effekter, bland annat. Du kan ta reda på mer om dessa egenskaper i tabellen nedan (1):

AktivitetBeskrivning
AntiinflammatoriskHos djur minskar det ledinflammation. I isolerade celler hämmar det utsöndringen av inflammatoriska molekyler.
AnalgetikumHos djur minskar det känsligheten för smärtsamma stimuli.
AntioxidantI isolerade celler och hos djur visar sig djävulsklo-extrakt kunna fånga och neutralisera fria radikaler.
AntimikrobiellI isolerade celler förhindrar harpagosidmolekylen reproduktionen av humant herpesvirus 1 (HSV-1). I isolerade celler förhindrar extraktet tillväxten av Issatchenkia orientalis-svampen.
AntidiabetikerHos djur minskar det koncentrationen av blodsocker.
AntimalariaI isolerade celler visar den aktivitet mot parasiten som är ansvarig för malaria (Plasmodium falciparum). 

Dessutom kan djävulsklo ha effekter på nervsystemet genom att hjälpa till att minska anfall, hjärtsystemet genom att slappna av i hjärtmuskeln och på gynekologisk nivå genom att öka livmodersammandragningarna. Forskare har också utforskat ett potentiellt samband mellan denna växt och en antitumöreffekt, på grund av dess antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper (1) .

Det råder ingen tvekan om att dessa fynd är mycket lovande. Den verkliga frågan är, kan dessa effekter påverka människokroppen? De tidigare uppgifterna, erhållna från djurmodeller (laboratorieråttor) eller från celler i kontrollerade miljöer (isolerade celler), räcker inte för att bekräfta giltigheten eller säkerheten hos djävulskloprodukter hos människor.

Är djävulsklo verkligen effektivt?

De påstådda helande egenskaperna hos denna växt har uppmärksammats av experter inom västerländsk medicin. Flera studier har genomförts på mänskliga frivilliga och har gett spännande resultat. I det avseendet har Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) kommit fram till flera slutsatser om effektiviteten av djävulsklo (2):

 • Användbart för att lindra ledvärk: Enligt EMA kan dessa kosttillskott, precis som till exempel pepparmyntsolja och moringa, användas för att lindra ledbesvär, så länge dess intensitet är mild.
 • Potentiell förbättring av matsmältningsbesvär: Djävulsklo kan också användas för att lindra gastrointestinala symtom som uppblåsthet eller flatulens.
 • Möjlig behandling för dålig aptit: Enligt europeiska experter kan extraktet bidra till att förbättra bristen på aptit.

Observera att dessa behandlingar är lämpliga för friska vuxna. I alla fall bör du uppsöka läkare om ledbesvär kvarstår efter fyra veckors behandling. För matsmältningspatologier måste du söka specialiserad hjälp om du inte ser någon förbättring av ditt tillstånd efter två veckors tillskott med djävulsklo (2).

Tänk på att kommittén för växtbaserade läkemedel (HMPC) har varnat för den lilla information som finns tillgänglig om denna växt. Även om det har använts säkert i traditionell medicin i över 30 år, förblir dess verkningsmekanism ett mysterium (2, 3).

FördelarNackdelar
Läkemedlet har använts säkert i över 30 årLite information om dess verkningsmekanism
Lindring av ledvärk och ledinflammation från artritSmå, inkonsekvent utformade kliniska prövningar utan placebokontroller
Lindring av matsmältningsbesvär och brist på aptitFörekomst av biverkningar och överkänslighet
Enligt vissa studier kan det minska konsumtionen av läkemedel som ibuprofen.Effekterna kan ändras beroende på formuleringen (harpagosidkoncentrationen) av varje produkt.

Hur ska jag använda djävulsklo-produkter?

Det finns dussintals olika sätt att använda det som ett traditionellt botemedel. Oavsett om den är i avkok, tinkturer eller omslag, är denna växt mycket mångsidig. Dess effektivitet kommer därför att variera beroende på doseringen och harpagosidkoncentrationen i beredningen.

Men västerländsk medicin har försökt att standardisera användningen av dessa kosttillskott så mycket som möjligt. Cochrane-organisationen (4) uppger således att Harpagophytum-baserade formuleringar som har visat sig vara användbara för att lindra ledvärk innehåller mellan 50-100 milligram harpagosid.

När du köper ett tillskott med djävulsklo bör du titta på mängden växtextrakt och harpagosidkoncentrationen inuti.

Naturläkemedelsexperter använder i allmänhet en daglig dos av harpagosid som sträcker sig från 1 till 3 gram för ledvärk. Du kan också dricka infusioner för magbesvär (5) . Ta reda på mer om dessa rekommendationer i följande tabell (456) :

Beskrivning
Daglig dos av djävulsklo1-3 gram torrt extrakt (ledvärk)
1,5 gram i avkok (besvär i magen)
Harpagosidkoncentration (Cochrane)50-100 milligram
Traditionell dosering för infusioner (EMA)4,5 g pulver i 500 milliliter kokande vatten. Dela upp det i tre doser som ska tas var åttonde timme.
Traditionell dosering för torrextrakt (EMA)100-1200 mg, två till tre gånger om dagen.(Maximal daglig dos: 2,4 g)
Traditionell vätskedosering (EMA)0,5-1 ml, tre gånger om dagen.
(Maximal daglig dos: 3 ml)

Hur kan jag välja en lämplig djävulskloprodukt?

Många kosttillskott som finns på marknaden följer inte nödvändigtvis rekommendationerna ovan. Oroa dig inte; många tillverkare använder sina egna studier för att skapa sina formler. I så fall kan du fråga dig själv hur du kan få ut det mesta av dessa produkter.

 • Sök efter en pålitlig tillverkare: Håll dig till erkända och erfarna näringsmärken. Om du kan, leta efter information om laboratoriet och ursprunget för råvaran.
 • Välj en formel så nära de officiella indikationerna som möjligt: ​​Många djävulskloprodukter ger en lägre mängd harpagosid än vad Cochrane-organisationen rekommenderar. Däremot kan du hitta kosttillskott som innehåller tillräckligt med rot, både i flytande och fast form.
 • Följ tillverkarens instruktioner: Du bör aldrig improvisera när du använder kosttillskott, inte ens för att försöka matcha de mängder som rekommenderas av de mest prestigefyllda studierna. Att följa varumärkets riktlinjer är det bästa sättet att minimera sannolikheten för biverkningar.

Så, är alla preparat lika effektiva? Enligt experter finner vi stora variationer mellan harpagosidkoncentrationen av olika kosttillskott, vilket påverkar deras effektivitet (78) . Det betyder att resultaten kan bli bättre med en tillverkare än en annan.

Dessa produkter kan innehålla olika koncentrationer av denna växt och innehåller ofta en mängd andra ingredienser. Återigen uppmuntrar vi dig att välja ett säkert varumärke som erbjuder en formel som är så ren som möjligt. Om du inte är nöjd med resultatet, tveka inte att byta kosttillskott!

Kontakta din läkare om din smärta inte förbättras efter fyra veckors behandling (två veckor för matsmältningsproblem). Dessa produkter kan i alla fall inte ersätta professionell vård. Alla nya obehag (led eller matsmältningsorgan) kräver läkarvård för att utesluta potentiellt farliga problem.

Finns det biverkningar eller kontraindikationer?

Denna växt anses vara säker för friska vuxna så länge de följer tillverkarens instruktioner. Djävulsklo kan orsaka biverkningarna som anges nedan om de används på fel sätt eller av befolkningsgrupper som är särskilt känsliga för extraktet (910):

 • Matsmältningssymtom: Paradoxalt nog kan djävulsklo förvärra matsmältningsförhållandena hos specifika individer, vilket orsakar illamående, kräkningar, diarré eller buksmärtor.
 • Överkänslighetsreaktioner: Det kan ge allergiska reaktioner som i allmänhet påverkar huden och orsaka utslag som kan resultera i klåda. Svullnad i ansiktet är ett särskilt allvarligt symptom som kräver omedelbar medicinsk hjälp.
 • Förvärring av magsår: Djävulsklo kan stimulera magsekretion, orsaka magsår hos predisponerade personer eller förvärra redan existerande lesioner.
 • Hypertoni: Det har förekommit rapporter om fall av hypertoni som en konsekvens av konsumtion av djävulsklo. Det är därför du bör vara särskilt försiktig med dessa kosttillskott om du lider av högt blodtryck eller förhöjt blodtryck.
 • Effekter på graviditet: Experter avråder starkt från användning av denna växt under graviditet. I djurförsök kan den stimulera utvecklingen av livmodersammandragningar, till och med föra fram födseln och äventyra fostrets liv.
 • Blodkoagulationsstörningar: Djävulsklo kan orsaka förändringar i hemostas (de mekanismer som stoppar och kontrollerar blödning). Individer med blödningar eller koagulationsproblem bör avstå från att använda det.
 • Andra symtom: Denna växt kan också orsaka yrsel, huvudvärk och aptitlöshet hos de mest känsliga personerna. Människor som är försvagade av njur-, hjärta-, lever- eller lungsvikt bör hålla sig borta från dessa kosttillskott, eftersom de kan förvärra dessa tillstånd.

Dessutom kan detta naturläkemedel påverka funktionen hos ett stort antal läkemedel. Om du för närvarande följer en farmakologisk behandling, rekommenderas du att rådgöra med en läkare angående de potentiella interaktionerna mellan djävulsklo och din medicin. Här är en lista över de vanligaste (10) :

LäkemedelsgruppExempel
Antiarytmika och hjärtfunktionsregulatorerDigoxin, bisoprolol och atropin
AntidiabetikaInsulin och biguanider (metformin)
Blodförtunnande och trombocythämmande medicinWarfarin, aspirin, acenocoumarol (sintrom) och heparin
Läkemedel för metabolism i levern (cytokromer P450)Antibiotika, svampdödande medel, antidepressiva medel, blodtryckssänkande medel och smärtstillande medel
AntacidaOmeprazol och ranitidin

Dessutom måste du tänka på att djävulsklo kan vara skadlig för barn och bör därför inte ges till minderåriga. Dess användning är också förbjuden under graviditet och amning. Rådgör alltid med din läkare om du planerar att använda dessa kosttillskott i över fyra månader i rad, eftersom säkerheten för långtidsanvändning fortfarande är okänd (10).

Saker att tänka på vid köp av djävulsklo

Det finns ett brett utbud av Harpagophytum-baserade kosttillskott på marknaden, och skillnaderna i deras formler gör det svårt att hitta en lämplig produkt. För att hjälpa dig göra rätt köp bör du ha följande kriterier i åtanke:

 • Din kost
 • Typ av extrakt
 • Innehåll av harpagosid

Din kost

Laboratorierna som producerar djävulsklostillskott hanterar ofta produkter med bland annat gluten, soja och laktos. Dessutom kan kapslarna innehålla gelatin av animaliskt ursprung. Om du är allergisk eller vegan, glöm inte att kontrollera produkten innan du köper den.

Etiketten på varje kosttillskott bör innehålla detaljerad information om dess ingredienser och spår av allergener. Om du väljer flytande produkter, kanske du vill se till att de inte innehåller etanol; detta är inte lämpligt för personer med alkoholberoende.

Typ av extrakt

Kom ihåg att de harpagosider som är ansvariga för den smärtstillande effekten är koncentrerade i växtens sekundära rot (1). Högkvalitativa produkter bör specificera att de innehåller Harpagophytum-rot eller rotextrakt. Produkter som innehåller löv, blommor eller den generiska gripväxten är sannolikt mycket mindre effektiva.

Innehåll av harpagosid

Den unika molekylen av djävulsklo kan hittas i varierande koncentrationer beroende på tillskottet. Du rekommenderas att köpa en produkt med 50 till 100 milligram harpagosid. Du bör hitta koncentrationen av denna molekyl (i gram eller i procent) på etiketten.

Konklusion

Djävulsko-extrakt är en produkt som fascinerar fytoterapiexperter. Det kan lindra obehag som orsakas av ledslitage och till och med hjälpa till att kontrollera inflammationen av artrit. Dessutom kan denna växt också behandla magsmärtor och brist på aptit.

Forskare börjar inse effektiviteten av djävulsklo baserat på de goda resultaten av medicinska terapier. Det är dock viktigt att du tar ett kvalitetstillskott med tillräcklig koncentration för att få ut det mesta av denna växt. Är du redo att ge detta naturliga botemedel en chans?

Vi hoppas att du tyckte att vår guide var användbar och informativ. Ge oss gärna din åsikt nedan, och glöm inte att dela denna artikel med dina vänner och familj!

Foto av författare

Skrivet av: Filip

Filip är grundaren av Xtremefit och har många år av träning i bagaget. Han är mycket erfaren inom styrketräning och kost, och har genom åren lärt sig hur man formar kroppen och psyket med hjälp av kost och träning. Idag vill han med hjälp av sin kunskap hjälpa fler att göra hälsosamma val i vardagen utan att tumma på livskvaliteten.