Bästa Bidrottninggele 2024 – Bäst i Test & Köpguide

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Bidrottninggele har fått sitt namn från bidrottningens föda och har använts av människor i många år för en mängd hälso- och skönhetsfördelar.

Om det inte var nog med en kunglig koppling har det rapporterats att flera medlemmar i den brittiska kungafamiljen också är fans.

Jag bestämde mig för att titta närmare på bidrottninggelé, dess potentiella fördelar och bevisen bakom påståenden om bra hälsofrämjande. Men först delar jag mina toppval för den bästa bidrottninggelen på marknaden just nu.

PRODUKT DETALJER
Bäst i test 2024
Bästa Bidrottninggele 2024 - Bäst i Test & Köpguide
Super Bidrottninggele
  • 333 mg extrakt bidrottninggelé per kapsel (motsvarar 1000 mg ren)
  • Ren i innehållet
  • Prisvärd
Bästa Bidrottninggele 2024 - Bäst i Test & Köpguide
Apiforce Bidrottninggele
  • 67 mg frystorkad bidrottninggele per kapsel
  • Innehåller en del fyllnadsämnen
  • Positiva effekter från användare
BÄSTA FLYTANDE BIDROTTNINGGELÉ
Bästa Bidrottninggele 2024 - Bäst i Test & Köpguide
Peking Royal Jelly
  • Innehåller naturliga antioxidanter och enzymer
  • 30 doser per förpackning
  • Dyrare än vanliga kapslar
  • Väldigt positiv feedback från konsumenter

Topp 3 bästa bidrottninggele 2024

Med ett stort utbud av olika produkter tillgängliga på marknaden som presenteras i en mängd olika former kan det vara svårt att välja en som passar just dig. För att göra det enklare granskade vi tre av de bästa bidrottninggeléerna som för närvarande är tillgängliga på marknaden.


1. Super Bidrottninggele – Bäst i Test 2024

Bästa Bidrottninggele 2024 - Bäst i Test & Köpguide

Denna ”Super Bidrottninggelé” är från det välkända märket Healthwell, och är vår testvinnare under året 2024. Detta tillskott innehåller extrakt av bidrottninggele med hela 4 % av ämnet 10-DHA, vilket är det aktiva ämnet i denna slags gelé.

Denna royal jelly, som bidrottninggele också kallas, är dessutom väldigt ren i innehållet. I ingredienslistan hittas endast bidrottninggelé, fyllnadsämne, klumpförebyggande ämne samt vegetabilisk kapsel av cellulosa. Majoriteten av kapslarna innehåller bidrottninggele vilket är viktigt för att produkten ska vara hälsosam och värd att köpa.

Varje kapsel innehåller 333 mg extrakt av royal jelly – vilket motsvarar hela 1000 mg bidrottninggele. Du får således mycket bidrottninggele i varje portion vilket gör detta till ett relativt kostnadseffektivt val. Produkten är också rik på kollagen, vitaminer och mineraler och har således många andra fördelar.


2. Apiforce Bidrottninggele

Bästa Bidrottninggele 2024 - Bäst i Test & Köpguide

Ett mycket populärt val av bidrottninggele är dessa från det mycket kända varumärket A. Vogel. Som med alla alternativ på denna lista finns det mycket att gilla med dessa kapslar.

Varje kapsel innehåller 67 mg frystorkad royal jelly – vilket motsvarar 200 mg färsk bidrottninggele. Detta är mindre än de andra på denna jämförelse, men det är fortfarande tillräckligt för de flesta för att uppnå hälsoeffekterna. Ändå är det rekommenderade intaget 1 kapsel dagligen, vilket gör oss lite fundersamma.

Som huvudingredienser finns sojaolja, gelatin och bidrottninggelé. Därtill innehåller de glycerin, lecitin, vatten, gult bivax och silicagel. Detta tillskott är således inte helt rent då det innehåller mer sojaolja och gelatin än bidrottninggele. Priset är däremot inte särskilt högt – särskilt om du köper den minsta burken.

Kunderna är överlag nöjda med denna produkt. Den har botat både mensvärk och migrän samt återställt normal hormonbalans och är därför väldigt beprövad att fungera. Inte heller har några biverkningar rapporterats från Apiforce bidrottninggele på de recensioner vi läst.


3. Peking Royal Jelly – Bästa flytande bidrottninggele

Bästa Bidrottninggele 2024 - Bäst i Test & Köpguide

Om du letar efter en bidrottninggele som är flytande är detta ett utmärkt val. Dessa ampuller innehåller en väldigt hög dos av bidrottningggele vilket gör varje dosering väldigt effektiv.

I bidrottninggelén finns enzymer, kollagen och pantotensyra. Därtill innehåller den naturliga enzymer och antioxidanter såsom vitamin B1, B3, B6, litchi (frukt), schisandra och codonopsis pilosula (torkad rot). Du får således en hel del extra hälsosamma ämnen vid användning av denna bidrottninggele.

Varje förpackning innehåller 30 stycken ampuller (doser). Priset är högt i jämförelse med andra bidrottninggeléer men för den som vill ha något ur premiumsegmentet kan detta absolut vara värt det. Användare rapporterar att de aldrig stött på något som är så bra om man är utsjasad och dessutom har klimakteriebesvär, lindrat acne och mycket mer. Helt klart värd att prova enligt oss!


Saker att tänka på när du köper en bidrottninggele

När du vill välja den bästa bidrottninggelén kan du börja med att överväga hur du vill ta det. Piller kan till exempel vara praktiska, men vissa människor gillar den färska formen för sin smak och dess potential för maximal styrka. Frystorkade versioner kan däremot visa sig bättre om du är orolig för hållbarhet och förgänglighet eller har svårt att hitta den färska formen.

Varumärke

En av de viktigaste övervägandena är rykte för företaget som producerar bidrottninggelén du vill köpa. Alternativa läkemedel och naturläkemedel är normalt inte lika reglerade som traditionella läkemedel. Som sådan finns det få standarder för vilka de företag som producerar dem hålls. Om du väljer ett företag som har ett gott rykte och ett engagemang för renhet (såsom de på denna lista), kan du ha större chans att få ett tillskott som är starkt och rimligen fritt från gift. Eftersom renhet och styrka är viktiga för din allmänna hälsa och effekterna av tillskott, kan detta vara en av de viktigaste faktorerna för ditt val.

Färskt eller frystorkat

Du kan välja mellan färska och frystorkade sorter av bidrottninggele. Vissa människor föredrar den färska formen eftersom de känner sig mer självsäkra i sin styrka, och vissa gillar till och med dess smak. Den färska formen måste dock förvaras i kylskåp eller frys, även om den har en lång hållbarhet när den förvaras korrekt.

Den frystorkade formen kan vara fördelaktig om du föredrar att inte konsumera färsk bidrottninggele eller inte har tillgång till den. Även om det kan vara svårt att få den färska formen inom vissa områden, kan du köpa den frystorkade typen online och få den levererad nästan var som helst. Du kan behålla denna typ under en längre tid utan att behöva oroa dig för kylning eller frysning.

Kapselformen av bidrottninggele kan vara det enklaste alternativet om du vill ha ett snabbt sätt att ta detta tillskott dagligen. Det kan också vara ett bra alternativ om du ogillar smaken av detta näringsrika ämne. I ett sådant fall kan du helt enkelt svälja ett piller utan att behöva oroa dig för obehagliga smaker. Dessutom kan du överväga att ta kapslar med bidrottninggele om du inte hittar andra former av det i ditt område eller om du har problem med att lagra det i färsk form.

Innehåll

De flesta kosttillskott innehåller bara bidrottninggele och kanske några bindemedel, medan andra erbjuder bidrottninggele i kombination med bipollen eller andra biprodukter. Det är inte absolut nödvändigt att kombinera bidrottninggele med andra biprodukter, men det kan vara fördelaktigt. Vi rekommenderar att välja ett tillskott som innehåller så få fyllnadsmedel som möjligt så du får det bästa för din kropp.

Certifieringar

Överväg alla certifieringar som är viktiga för dig, till exempel icke-GMO, glutenfritt, osv. Tänk dock på att det är svårt för biodlare att få vissa certifieringar, som ekologiskt, eftersom arbetarbin reser långa avstånd och kan utsätts för icke-ekologiska grödor, trots biodlarens bästa ansträngningar.

Pris

Det finns både dyra och billiga bidrottningsgeléer. För att hitta den mest prisvärda varianten rekommenderar vi att granska priset efter pris per kapsel. Detta pris får du genom att dividera priset som förpackningen kostar med antal kapslar i den. Det är också värt att tänka på hur stor mängd bidrottninggele som varje kapsel innehåller. Du vill ju ha så mycket bidrottninggele per kapsel som möjligt.

Vad är bidrottninggele?

Bidrottninggelé är en mjölkaktig vit gelatinhaltig substans som produceras av bin. Den innehåller små mängder av många olika aminosyror (byggstenarna för proteiner), sockerarter och fettsyror.

De olika komponenterna i bidrottninggele är viktiga för att främja celltillväxt och utveckling.

Vad är bidrottninggele bra för?

Bidrottninggele har rapporterats vara effektivt mot cancer, bakterier och främja läkning, samt vara ett naturligt botemedel mot astma och allergier.

Vissa källor tyder dessutom på att bidrottninggele har anti-age egenskaper, kan hjälpa till att stärka immunsystemet, lindra menstruations- och klimakteriebesvär och kan bidra till att främja friska ben.

Antiflammatorisk

Inflammation är kroppens svar på en skada. Det är en nyckelfaktor i många av symptomen på autoimmuna sjukdomar och tillstånd, såsom reumatoid artrit, samt astma, pankreatit, celiaki och allergier.

Fettsyrorna i bidrottninggele har visat sig avsevärt minska inflammation och reglera inflammatoriska gener. (källa)

Naturligt antibiotikum

Med bakterier som blir mer och mer resistenta mot konventionella medicinska behandlingar, undersöker den medicinska världen ständigt alternativa lösningar.

Forskning tyder på att bidrottninggelé kan vara ett livskraftigt alternativ, som har bevisat att det är ett effektivt antibiotikum mot många olika bakteriestammar, inklusive Streptococcus. (källa)

Naturlig anti-svamp behandling

Infektioner orsakade av svamp kan vara särskilt problematiska att hantera och orsaka problem som candidiasis, ringorm, fotsvamp och aspergillus.

Vissa studier har visat att bidrottninggele är effektiv mot många olika typer av svampar. (källa)

Förbättrar klimakterie- och postmenopausala symptom

Forskning tyder på att intag av bidrottninggelé, särskilt i kombination med nattljusolja, ginseng och damiana, kan avsevärt förbättra många av symptomen under klimakteriet och efter klimakteriet. (källa)

Anti-åldring

Låt oss inse fakta – ingen gillar att bli tillsagd att de ser ut som sin ålder.

Det är allmänt känt att kollagen är en viktig del av en frisk hudstruktur. Ju högre kollagensammansättning i huden desto friskare och yngre utseende.

Forskning har visat att bidrottninggele ökar kollagenproduktionen och kan hjälpa till att bevara ett ungdomligt utseende. (källa)

Läkande egenskaper

Honungens helande egenskaper har använts i många civilisationer i århundraden. Forskning tyder nu på att bidrottninggelé också har fördelaktiga sårläkande egenskaper, och studier har registrerat att sår som behandlats med bidrottninggele kan läka betydligt snabbare än de som inte behandlades med bidrottninggele.

Anekdotiska bevis

Många användare av bidrottninggele rapporterar utmärkta resultat från användning för en mängd olika förhållanden.

En vanlig rapport om framgångsrik användning är för fertilitet, och intressant nog tror många användare att användningen av bidrottninggele påverkade barnets kön (att majoriteten blev manliga).

En enorm mängd användare rapporterar en signifikant ökning av energinivåer och uthållighet och en allmän känsla av god hälsa, även om vissa män rapporterar minskad libido.

Biverkningar av bidrottninggele

Royal gelé har varit känt för att orsaka några negativa biverkningar på grund av allergiska reaktioner.

Symtomen kan variera i svårighetsgrad från nässelfeber till astma och anafylaksi. De flesta tillverkare rekommenderar att söka medicinsk rådgivning innan de används.

På grund av bristen på positiva bevis för att säkerställa säkerheten, rekommenderar de flesta tillverkare konsumenter att inte ta bidrottninggele under graviditet eller amning.

Vanliga frågor om bidrottninggele

Är bidrottninggele bra för njurarna?

De gynnsamma effekterna av Royal Jelly på njurskador på grund av inflammation har presenterats. De resulterande njurskadorna är förknippade med oxidativ stress. Antioxidanter i bidrottninggele förhindrar produktion av reaktiva syreföreningar och stöder antioxidantsystemet.

När ska jag ta bidrottninggele?

Royal Jelly kan tas en gång dagligen, helst på morgonen efter att du gått upp, även om det är bättre om du kan göra detta två gånger om dagen, på morgonen och eftermiddagen. Det rekommenderas inte intag av bidrottninggele på kvällen eftersom det höjer energin i kroppen och kan orsaka sömnlöshet.

Fungerar bidrottninggele verkligen?

Det har visat effekt för att förbättra glykemisk status, lipidprofiler och oxidativ stress. Bidrottninggele kan hjälpa till att lindra många av symptomen i samband med klimakteriet. I en randomiserad placebokontrollerad klinisk prövning såg kvinnor som tog 1 000 mg bidrottninggele dagligen under åtta veckor förbättring av symtomen.

Foto av författare

Skrivet av: Filip

Filip är grundaren av Xtremefit och har många år av träning i bagaget. Han är mycket erfaren inom styrketräning och kost, och har genom åren lärt sig hur man formar kroppen och psyket med hjälp av kost och träning. Idag vill han med hjälp av sin kunskap hjälpa fler att göra hälsosamma val i vardagen utan att tumma på livskvaliteten.