Bäst i test: Bästa Aloe Vera Juice 2024

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

I årtusenden har Aloe vera varit känt som ett universalmedel med hälsa, skönhet, medicinska och hudvårdande egenskaper. Idag är Aloe vera, i allmänhet, och aloe vera-juicer, i synnerhet, fortfarande ett värdefullt naturmaterial för området medicin och kosmetologi. Aloe vera juice är en sliskig, tjock vätska gjord av köttet från aloe vera-växtbladet. Historiskt sett har det använts både lokalt och oralt (1) (2).

Samlade berättelser om hur egyptiska drottningarna Nefertiti och Cleopatra använde det som en del av skönhetskuren, eller Alexander den store och Christopher Columbus använde det för att behandla skadade soldaters sår bevisade de magiska hälsovårdsegenskaperna hos Aloe vera.

Aloe vera kan idag produceras i form av en gel, pulver eller piller för oral administrering och topisk applicering. Men aloe vera-juicer är fortfarande en form av produkt som är mycket väl mottagen på grund av dess utsökta smak, lätt att dricka och bekvämlighet.

Snabb överblick över bästa Aloe Vera Juice 2024

Vad finns det i Aloe Vera?

Aloe vera, ibland kallad ”Äkta aloe”, är en otroligt näringsrik växt. Bladen av Aloe vera är saftiga och har många påstådda terapeutiska egenskaper av många vetenskapliga studier under de senaste åren.

Dessa studier har visat att Aloe vera-gel innehåller över 75 aktiva ingredienser som förbättrar läkning och föryngring av alla kroppssystem, inklusive vitaminer, enzymer, mineraler, sockerarter, saponiner, lignin, salicylsyror och aminosyror, som beskrivs nedan:

 • Vitaminer: Aloe vera innehåller kraftfulla antioxidanter som vitamin A, C och E, såväl som folsyra, kolin och vitamin B12;
 • Mineraler: Kalcium, krom, koppar, selen, kalium, mangan, magnesium, natrium och zink;
 • Enzymer: Åtta enzymer hjälper till att förbättra matsmältningen och absorptionen av näringsämnen;
 • Sockerarter: Med anti-allergiska och antiinflammatoriska egenskaper;
 • Fettsyror: Fyra fettsyror är antiinflammatoriska och antiseptiska;
 • Aminosyror: Aloe vera har 20 över 22 mänskliga nödvändiga aminosyror som hjälper till att bygga upp protein i kroppen;
 • Hormoner: Två hormoner (auxiner och gibberelliner) är antiinflammatoriska och hjälper till med sårläkning;
 • Antrakinoner eller laxermedel: Tolv antrakinoner, inklusive aloin och emodin, fungerar som analgetika, antivirala medel och antibakteriella medel;
 • Salicylsyror: Har antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper;
 • Saponiner: Har rengörande och antiseptiska egenskaper;
 • Ligniner: Hjälper till att förbättra absorptionen av aloe vera när den appliceras på huden.

Fördelar med Aloe Vera Juice

Innehåller antioxidanter

Baserat på provrörsstudier tror man att aloeplantan har antiinflammatoriska egenskaper. Det är därför många människor använder det för att behandla och lindra vissa hudåkommor, som brännskador och sår (1) (2).

Dess föreslagna antiinflammatoriska aktivitet är tack vare polyfenoler, en grupp antioxidantrika växtföreningar (3).

Antioxidanter hjälper till att skydda din kropp från skador orsakade av fria radikaler – även känd som oxidativ stress. Forskning har visat att kronisk oxidativ stress kan öka risken för vissa hälsotillstånd, inklusive hjärtsjukdomar och även vissa cancerformer.

Det finns dock för närvarande ingen forskning som tyder på att aloe verajuice direkt har en effekt på risken för dessa tillstånd.

Kan hjälpa till att behandla hudtillstånd och förbättra hudens utseende

Aloe vera anses ha antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör den till en potentiell behandling av brännskador och andra hudproblem som atopisk dermatit (1) (2).

Många av fördelarna med aloe vera på hudens hälsa ses när den appliceras lokalt, snarare än när den konsumeras som dryck. Ändå finns det begränsad forskning om orala aloe vera-tillskott (2) (4).

En studie visade att om man tog 40 mikrogram Aloe Vera gel per dag i 12 veckor förbättrades hudens elasticitet hos en grupp män under 46 år (5).

En annan studie visade på liknande sätt att konsumtion av aloe vera förbättrade kollagenproduktionen och minskade uppkomsten av rynkor hos en grupp kvinnor över 40 år (6).

Det är viktigt att notera att i båda dessa studier konsumerades aloe som ett tillskott, inte som juice. Dessutom, även om denna forskning är lovande är den inte avgörande och det behövs fler försök på människor.

Kan gynna behandling före diabetes

Äldre forskning har visat att både gel och juice från aloe vera kan sänka blodsockernivån vid fasta hos personer med typ 2-diabetes (7) (8).

Omvänt visade två separata granskningar att det inte förbättrade fasteblodsockret hos personer med typ 2-diabetes att dricka aloe vera-juice – men det gjorde det hos personer med prediabetes (8) (9).

Vidare observerade en annan studie att Aloe Vera juice förbättrade både blodsocker- och blodfettsyrenivåerna hos personer med prediabetes (10).

Även om detta låter lovande är forskningen begränsad. Större, randomiserade och kontrollerade studier behövs för att bekräfta sambandet mellan aloe vera-juice och blodsockerkontroll.

Dessutom är kosttillskott med aloe vera-extrakt inte standardiserade, reglerade eller anses vara en säker alternativ behandling för diabetes (11).

Kan hjälpa mot matsmältningsproblem

Aloe vera-juice innehåller antrakinonglykosider. Detta är växtföreningar med laxerande effekter som kan hjälpa till att lindra förstoppning. Forskningen om detta ämne är dock föråldrad och säkerheten med att använda aloe vera-juice för att behandla förstoppning är okänd (7).

I USA till exempel, så slutade Food and Drug Administration (FDA) år 2002 att godkänna laxermedel med Aloe Vera för receptfri försäljning, eftersom de inte har testats för att bekräfta deras säkerhet och effektivitet (12).

Viss preliminär forskning tyder på att aloe vera skulle kunna hjälpa till att behandla och minska symptomen på gastroesofageal refluxsjukdom (GERD). Annan tidig forskning visar lovande resultat för användning av aloe vera-extrakt för att behandla irritabelt tarmsyndrom (IBS) (13) (14).

Med det sagt, även om det är möjligt att aloe vera kan ha fördelar för matsmältningen, finns det ännu inte tillräckligt med forskning som visar på säkerheten eller doseringen av dess användning för dessa ändamål.

Kan förbättra tand- och munhälsa

Vissa djurstudier tyder på att aloe vera har antibakteriella egenskaper och kan användas vid behandling av vissa tand- och munsjukdomar (15).

Dessutom visade en studie på 74 personer med oral submukös fibros – ett kroniskt tillstånd som orsakar smärta och inflammation i munnen – att det var lika effektivt att ta 30 ml aloe vera-juice två gånger dagligen i tre månader som traditionella behandlingar som hydrokortisoninjektioner (16).

En annan studie visade att ett aloe vera-munvatten effektivt minskade svårighetsgraden och smärtan i samband med oral mukosit – en vanlig biverkning av kemoterapi och strålbehandlingar – hos personer med huvud- och halscancer (17).

Vidare visade en studie på 64 personer med cancer att användning av en aloe vera-munvattenlösning tre gånger dagligen i 14 dagar hjälpte till att minska förekomsten och den associerade smärtan av kemoterapiinducerad stomatit, vilket är en infektion i munnen (18).

Det spekuleras också i att aloe vera munvatten skulle kunna bidra till att minska tandplack och hantera smärta och svullnad efter munkirurgi (19) (20).

Även om det behövs mer långsiktig data visar dessa studier att aloe vera-juice skulle kunna erbjuda ett alternativt tillvägagångssätt för behandlingar av vissa tand- och munsjukdomar (16) (17).

Vanliga typer av Aloe vera-juicer

I allmänhet delas Aloe vera-juicer in i två typer: att använda hela bladet och att använda det gelliknande innerköttet. Med varje typ kommer tillverkare att lägga till hälsostödsingredienser i olika proportioner för att öka deras användningsområden.

Även om båda typerna gynnar människors hälsa på sitt eget sätt, är de helt olika.

Hela blad

Hela bladet av aloe vera innehåller aloin, en gul saft som kommer från bladets inre lager.

Denna aloin innehåller laxerande egenskaper, med den bittra smaken och obehaglig på kroppen. Därför kan man säga att konsumtion av hela råa blad av Aloe vera sannolikt skulle ge negativa effekter.

Men när den bearbetas till Aloe vera-juice är hela bladtypen säkrare än annars eftersom den filtreras för att ta bort aloin och andra oönskade ingredienser.

Det gelliknande innerköttet

Det gelliknande köttet i Aloe verans inre innehåller endast ren gel, som är säker att konsumera. Det fokuserar de flesta av bladets fördelar, inklusive acemannan, ett ämne som har potentiella antivirala, antineoplastiska, immunstimulerande och gastrointestinala egenskaper.

Därför utmärker sig Aloe vera-juicerna med innerköttet som en slags superfood som erbjuder många interna fördelar som matsmältningshälsa och immunförstärkande egenskaper.

Topp 5 bästa Aloe vera-juicer 2024

Varför brottas med de olika metoderna för att hålla Aloe vera fräsch, när du kan ta en saftig flaska direkt från kylen? Nedan kommer detaljerade beskrivningar, för- och nackdelar, utvärderingar och erfarenheter om några av de bästa Aloe vera-juicerna på marknaden.

1. Avivir Aloe Vera Juice Naturell – Bäst i Test!

Avivir Aloe Vera Juice Naturell - Bäst i Test

Recension: Den bästa Aloe vera-juicen på marknaden just nu enligt oss är denna från Avivir. Avivir är kända för sina Aloe vera-produkter av hög kvalitet, och dess produkter innehåller naturliga, ekologiskt och varsamt odlade ingredienser.

Det finns många saker vi tycker om med denna juice, och en sak är att den innehåller 99.7% äkta gel från Aloe vera-växten. Detta gör att man får maximalt med Aloe vera-juice per krona. De andra 0,3 procenten består av ett fåtal ämnen som gör att juicen håller sig fräsch. Juicen har alltså ingen sötning eller smaksättning, och Aloe veran är odlad utan bekämpningsmedel samt är vegansk. Innehållet är alltså väldigt rent, vilket gör det till den optimala juicen för hälsofreaks.

Som pricken över i:et så är priset i det nedre intervallet i jämförelse med liknande alternativ på marknaden. Med andra ord är denna juice både ett billigt och bra val. Kunderna som konsumerat denna juice är samtidigt mycket nöjda, vilket bekräftar vårt val av den bästa Aloe vera-juicen. Summan av kardemumman är att Avivir Aloe vera-juice lyckats behålla sin höga kvalitet, sitt låga pris samt sina nöjda kunder, vilket för oss gör det till ett självklart val som bästa Aloe vera-juicen 2024.

Fördelar

 • 99,7% äkta gel från Aloe vera-växten
 • Utan sötning och bekämpningsmedel
 • Lågt pris
 • Hög kundnöjdhet

Nackdelar

 • Inga nackdelar hittade

2. NOBE Aloe Vera Sockerfri – Godast

NOBE Aloe Vera Sockerfri - Godast

Recension: NOBE är ett välkänt varumärke i Sverige som mer eller mindre är specialister på just Aloe Vera-drycker. Denna variant av dryck är också sockerfri, vilket är ett stort plus i kanten från vår sida.

Drycken har endast naturliga smakämnen samt består av 50% bitar från aloe vera-växten, vilket känns när man dricker den. För den ovane kan det kännas annorlunda, men man vänjer sig snabbt vid konsistensen och efter ett tag är den faktiskt riktigt god.

Istället för socker så är den sötad med sötningsmedel, samt naturliga aromer av äpple, kiwi och citron. Den är också berikad med kalcium och vitamin C för ännu bättre näringsupptag.

Överlag tycker vi den här drycken är väldigt god och vi kan varmt rekommendera den för den som är lite mer kräsen när det gäller aloe vera-drycker!

Fördelar

 • Sockerfri
 • 50% bitar av aloe vera
 • Riktigt god

Nackdelar

 • Kan kännas ovant med bitarna i munnen

3. amaiva Aloe Vera Juice

amaiva Aloe Vera Juice

Recension: amaiva är ett tyskt varumärke som tillverkar naturliga produkter för att låta sina konsumenter leva ett hälsosammare liv. Deras Aloe Vera-juice har kommit att bli ett populärt val på marknaden bland konsumenter världen över.

Juicen består av 100% ren Aloe vera-saft. Juicen har, precis som andra Aloe vera-juicer, ett rikt innehåll är rik på vitaminer, mineraler, spårelement och polysackarider. Dess behagliga neutrala smak och höga andel av Aloe vera gör det till ett bra val för dig som vill ha Aloe vera i sin mest rena form.

Aloe vera-saften kommer från 100% ekologiskt odlade aloe vera-växter i Mexiko som har noga kontrollerats. Bladen som skördats under de tidiga morgontimmarna kommer omedelbart i bearbetningen. De tvättas och tas varsamt om hand om med händerna. Den värdefulla gelen fylls sedan i flaskor i Tyskland, varefter de säljs till sina kunder. Ett stort plus är att denna process övervakas och kontrolleras även i Tyskland.

Summan av kardemumman är att denna Aloe vera-juice upprätthåller god kvalitet till ett attraktivt pris. Tillverkarna är en känd aktör inom hälsokost och vi uppskattar särskilt granskningen och det rena innehållet som juicen omfattas av. Med allt detta anser vi att detta är en av de bästa Aloe vera-juicerna på marknaden 2024.

Fördelar

 • Rent innehåll
 • Strikta kontroller i Tyskland
 • Snygg flaska

Nackdelar

 • Tysk tillverkare
 • Ej lokal odling

4. Kiki Health Organic Aloe Ferox Juice – Bästa premiumval

Kiki Health Organic Aloe Ferox Juice - Bästa premiumval

Recension: Denna Aloe vera-juice från Kiki Health är ännu ett bra val av Aloe vera-juice på marknaden just nu. Det som är speciellt med denna juice är att den kommer från Aloe Ferox-plantan. Denna planta har använts för renande syften i mer än 200 år, och är en av de Aloe-sorterna med bäst egenskaper.

Aloe Ferox-plantan producerar 20 gånger mer bitter saft än den mer kända Aloe Vera-plantan, vilket i vissa fall kan ge bättre effekter. Bladen är även starkare på Aloe Ferox, vilket gör att ämnet aloin (som kan ha laxerande effekt) inte kommer in i juicen. På så sätt behöver man inte göra någon utspädning eller filtrering, vilket gör det enkelt att alla naturliga ämnen finns kvar i deras bästa form.

Det enda vi inte gillar med denna Aloe vera-juice är priset. Flaskan är nämligen hälften så stor som våra favoriter ovan, och kostar bara lite mindre. Det gör att priset per liter blir relativt högt, och flaskan håller således inte särskilt länge innan man behöver köpa en ny. Vill man dock prova Aloe vera-juice och inte köpa en stor flaska på en liter direkt, så kan detta vara ett perfekt val då det ger en möjlighet att ta del av växtens bästa egenskaper.

Sammantaget kan vi varmt rekommendera denna juice om man vill testa hur Aloe vera-juice fungerar på en själv eller helt enkelt inte har några problem att spendera lite extra för att få det bästa av det bästa.

Fördelar

 • Fördelaktigt med juice på Aloe Ferox-plantan
 • 20 gånger mer bitter saft än Aloe Vera-plantan
 • Ingen laxerande effekt
 • Perfekt om man vill prova på juicen

Nackdelar

 • Relativt dyr per liter
 • Endast 16 portioner per flaska

5. Lifestream Aloe Vera Juice

Lifestream Aloe Vera Juice

Recension: Denna Aloe Vera-juice från Lifestream är tillverkad av nyskördade blad från Aloe Vera-växten, för att behålla dess fantastiska egenskaper och göra det möjligt att framställa en så fräsch och hälsosam juice som möjligt.

Smaken är relativt mild och frisk, vilket gör den enkel att få i sig. Därtill har endast Aloe Vera-plantor av hög kvalitet använts, eftersom de är ekologiskt odlade utan bekämpningsmedel och gifter, samt är kvalitetssäkrade av IASC (Internationella Vetenskapsrådet för Aloeforskning).

Varje flaska räcker till cirka 62 portioner, beroende på hur mycket du tar per dag. Detta gör den till ett relativt snällt val mot plånboken, samtidigt som det är bekvämt att inte behöva beställa nya flaskor av juicen särskilt ofta. Vi tycker helt klart att det här är en av de bästa Aloe Vera-juicerna på marknaden just nu.

Fördelar

 • Nyskördade blad från Aloe Vera-växten
 • Mild och frisk smak
 • Ekologisk
 • Kvalitetssäkrad av IASC
 • Stor flaska

Nackdelar

 • Inte så många användarrecensioner

Saker att tänka på vid köp av Aloe Vera Juice

Ditt val av Aloe Vera juice kommer att avgöra fördelarna du kommer att få av produkten. Följande kriterier hjälper dig att välja den bästa Aloe Vera juicen för dina behov mer exakt och enklare:

Syften

Varje typ av Aloe Vera juice är lämplig för en specifik användning. Du hittar enkelt information på produktförpackningen, så du behöver inte oroa dig särskilt mycket.

Om du vill ha en uppfriskande och energigivande produkt, drick en form av aloe vera-juice blandat med andra naturliga fruktjuicer för att förstärka den tilltalande smaken.

Om du främst vill ha juicen på håret eller huden, se upp för ingredienser som kan irritera ditt hår och hud.

Om du vill få specifika matsmältnings- och detoxhälsofördelar, välj en som inte innehåller giftiga laxerande ämnen.

Ingredienser

Du kan välja mellan aloe vera-juice gjord på hela bladet, gelén, innerfilén eller fruktjuicer med aloe vera-bitar. Oavsett vilken du gillar bör du försöka att alltid undvika aloin, den laxerande ingrediensen i aloe vera, som orsakar många biverkningar.

Det kan också vara bra att undersöka om aloe vera-juicen innehåller socker, artificiella smakämnen och färgämnen, emulgeringsmedel och konserveringsmedel. Detta framgår på förpackningen, vilket gör att du kan överväga effekterna på din hälsa och kost. Våra favoriter ovan har valts med omsorg för att undvika dessa i allra högsta grad.

Andel Aloe Vera

Om du vill dra nytta av Aloe Vera, välj en juice med en så stor koncentration Aloe Vera som möjligt. Ju större mängd Aloe, desto mer drar du nytta av det. De allra renaste juicerna kan innehålla så mycket som nära 100% Aloe Vera, vilket är så bra det kan bli.

Om den kombineras med andra fruktjuicer är aloe vera-juice vanligtvis godare men innehåller vanligtvis en lägre andel aloe vera, bara cirka 25 till 30%. Det finns Aloe Vera-drycker från exempelvis NOBE som består av cirka 50% fruktkött från Aloe Vera-växten. Dessa är mycket goda, men innehåller inte så mycket Aloe Vera som de speciella juicerna ovan.

Övriga faktorer

Du kan också basera ditt val på några andra faktorer för att välja din favorit bland aloe vera-juicer. Några andra faktorer att överväga är exempelvis storleken på ett flaskan, vilket varumärke det är, hur lokalt tillverkad/odlad den är eller priset.

Vanliga frågor om Aloe Vera Juice

Ska jag konsumera aloe vera juice på fastande mage?

Du kan dricka aloe vera juice varje morgon när magen är tom, och under en timme bör du inte äta eller dricka något annat för att aloe vera ska främja dess förmåga att rena gifter för kroppen.

Kan jag dricka aloe vera juice på natten?

Ja det kan du. Aloe Vera är hälsosamt oavsett tid på dygnet. Drick den därför när du är är mest sugen, eller när det passar dig bäst! Vi rekommenderar dock att hålla sig till den rekommenderade dagliga doseringen angiven på förpackningen.

Hur mycket aloe vera juice ska jag dricka om dagen?

De flesta tillverkare rekommenderar cirka 30-50 ml aloe vera juice om dagen för vuxna för att förbättra aloe verans hälsoeffekter. Du kan dricka aloe vera juice från en flaska, dricka den med is eller blanda den med dina favoritsmoothies eller juicer för att ge smak. Men även om aloe har många effekter, bör du alltid komma ihåg att om du använder för mycket av det kommer det att orsaka oönskade effekter.

Kan kvinnor dricka aloe vera juice när de har mens?

Aloe vera kan naturligt behandla menstruationsoregelbundenheter genom att reglera dina hormoner. Du kan ta det i blandning med en tesked honung och dricka dagligen före frukost för att förstärka denna effekt. Men under din mens rekommenderas det att du inte använder aloe vera-produkter. Det föreslås också att gravida kvinnor pratar med sin farmaceut eller läkare innan de tar aloe vera på grund av dess potential att orsaka en laxerande effekt.

Hur länge håller aloe vera-juice ofta efter öppning?

Efter öppning kan resten av en aloe vera-juice förvaras i kylskåpet för att förlänga dess livslängd. Du kan behålla din aloe vera-juice i upp till tre veckor efter öppnandet, men livslängden för varje produkt är olika på grund av dess sammansättning. Och rådet är fortfarande att använda din aloe vera juiceflaska så snart som möjligt för att undvika mögelsporer.

Är det möjligt att ta aloe vera med mediciner eller kosttillskott?

Aloe vera är säkert för dig att konsumera dagligen för att bibehålla en övergripande god hälsa och matsmältning. Det hjälper också fördelarna med kosttillskott, örter och probiotika. Men om du tar receptbelagd medicin, rådfråga din läkare eller apotekspersonal innan du använder aloe vera.

Foto av författare

Skrivet av: Filip

Filip är grundaren av Xtremefit och har många år av träning i bagaget. Han är mycket erfaren inom styrketräning och kost, och har genom åren lärt sig hur man formar kroppen och psyket med hjälp av kost och träning. Idag vill han med hjälp av sin kunskap hjälpa fler att göra hälsosamma val i vardagen utan att tumma på livskvaliteten.